Home Novosti BiH DODIK SE PRAVDAO BORRELLU: “RS ne preduzima aktivnosti koje su suprotne Ustavu...

DODIK SE PRAVDAO BORRELLU: “RS ne preduzima aktivnosti koje su suprotne Ustavu BiH!”

U telefonskom razgovoru sa Borrellom, Dodik je istakao da RS podržava dogovor Hrvata i Bošnjaka po pitanju izbora članova Predsjedništva i Doma naroda

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obavio je telefonski razgovor sa visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku Josepom Borrellom.

Dodik i Borrell su tokom svog razgovora pričali o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, a lider SNSD-a je poručio da je situacija u BiH kompleksna i da zahtijeva temeljnu raspravu unutar zemlje.

Lider SNSD-a je, također, prenio Borrellu kako Republika Srpska ne preduzima aktivnosti koje su suprotne Ustavu BiH niti bilo šta što bi dovelo do disolucije BiH, te da svi koji pominju raspad BiH ne doprinose stabilizaciji prilika u BiH.

– U telefonskom razgovoru sa Borrellom, Dodik je istakao da RS podržava dogovor Hrvata i Bošnjaka po pitanju izbora članova Predsjedništva i Doma naroda, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH

Dodao je kako je Republika Srpska zainteresovana za europski put Bosne i Hercegovine, kako će dati svoj doprinos tome, ali “samo traži da u tom procesu bude vidljiva”.