Home Novosti BiH DODIK SVE POBRKAO, NEŠTO SE S NJIM DEŠAVA: “I 1. mart svjedoči...

DODIK SVE POBRKAO, NEŠTO SE S NJIM DEŠAVA: “I 1. mart svjedoči da je RS nastala prije BiH, NIKŠIĆU ću poručiti isto što i TRUMPU”

Upitan da prokomentariše čestitku koju mu je povodom Dana nezavisnosti uputio SDP BiH, Dodik je ocijenio da su time pokušali da se našale i da budu cinični

Jasan pokazatelj da je Republika Srpska nastala prije BiH jeste i činjenica da Bošnjaci proslavljaju svoj praznik nezavisnosti tek 1. marta, a Republika Srpska svoj dan 9. januara, rekao je večeras u Beogradu predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“To što oni taj svoj praznik, koji mi ne prihvatamo, proslavljaju 1. marta, a mi proslavljamo 9. januara, znači da je Republika Srpska nastala prije BiH i da je na kraju te 1995. godine unijela svoju teritoriju i svoj politički sistem u BiH. Zato u članu 3 Ustava BiH piše da je sastavljena od dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH”, rekao je novinarima Dodik.

Upitan da prokomentariše čestitku koju mu je povodom Dana nezavisnosti uputio SDP BiH, Dodik je ocijenio da su time pokušali da se našale i da budu cinični.

“Kao što mi je Trump uputio čestitku negdje u novembru za neki praznik BiH, ja sam odgovorio da to nije moj praznik, a evo i njima odgovaram – to nije moj praznik”, istakao je Dodik.

(SB)