Home Novosti BiH DODIK U ROGATICI DOBIO KRILA: “Idem u Sarajevo da pobijedim u gostima”

DODIK U ROGATICI DOBIO KRILA: “Idem u Sarajevo da pobijedim u gostima”

– Nemam namjeru da radim protiv drugih naroda, ali neću dati na Srpsku i Srbe. Idem u Sarajevo da

pobijedim u gostima – dodao je Dodik.Kandidati SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, poručili su večeras u Rogatici da je Republika Srpska najvažniji politički cilj.

Dodik je istakao da je aktuelna vlast učinila sve da Republika Srpska ostane mirna i stabilna.

Moramo da brinemo o Republici Srpskoj; ne smijemo izgubiti ništa od njene snage, moramo da jačamo njenu snagu, moramo se zagledati u Srbiju i gledati u Rusiju. To su naši iskreni prijatelji – poručio je Dodik na predizbornom skupu SNSD-a.

On je rekao da ide u Sarajevo da pokaže da tamo ne mogu da rade nešto što nije u interesu Republike Srpske i Srba.

– Nemam namjeru da radim protiv drugih naroda, ali neću dati na Srpsku i Srbe. Idem u Sarajevo da

pobijedim u gostima – dodao je Dodik.

Cvijanovićeva je poručila da treba raditi zajednički za jake i stabilne institucije Srpske.

– Dodik će spriječiti da nas ponižavaju u Sarajevu. Mi se ne okupljamo da bismo ubjeđivali za koga će neko da glasa, jer znamo da radimo za jaku Srpsku – istakla je Cvijanovićeva i podsjetila da je aktuelna vlast u prethodnom periodu povećavala plate, penzije, štitila Srpsku, “koja je svetinja”.

Ona je poručila svima koji lažu i podmeću razne stvari da nikakve laži neće ukaljati pobjedu SNSD-a.

– /Kandidat SzP-a za predsjednika Srpske Vukota/ Govedarica, nastojeći da nađe opravdanje za to što nema ni ratnog, ni radnog staža, okomio se na mene i moju porodicu. Govedarica je izdao jednom i izdaće svaki put – rekla je ona.

Pale

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Palama da će Srpska lista učiniti sve da na opštim izborima dobije u Federaciji BiH učesnike u vlasti.

– Naučili smo da bez Srba, koji su u federalnim strukturama vlasti, ne može da se riješi nijedno naše pitanje – rekao je Dodik novinarima prije početka tribine SNSD-a u ovoj opštini, te dodao da će Republika Srpska dio svojih kapaciteta podrediti tome.

On je istakao da nakon toga treba da bude završena priča o konstitutivnosti Srba u Federaciji, zbog čega je pozvao sve Srbe koji imaju pravo da glasaju u FBiH to i učine.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da unutrašnja energija i podrška za politike ove stranke na skupu u Palama pokazuju da građani Srpske žele da institucije odgovorno rade svoj posao.

– Žele da ne eksperimentišemo, da ne blokiramo Republiku i ne zaustavljamo njen život kao što je to radila druga strana u ove prethodne četiri godine – naglasila je Cvijanovićeva.

(SB)