Home Novosti BiH Dodik u Rusiji ponižavao BiH i demonizirao Zapad pa rekao da svijet...

Dodik u Rusiji ponižavao BiH i demonizirao Zapad pa rekao da svijet ima samo tri lidera

Milorad Dodik, član predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska obratio se Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, te nastavio sa uvredama na račun Bosne i Hercegovine i proruskom politikom.

Dodik je rekao da je u Sankt Peterburg došao kao predstavnik Republike Srpske, da je Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja jer je pod protektoratom zapadnog svijeta. Naglasio je da Republika Srpska ne dozvoljava sankcije Rusiji.

Član predsjedništva Dodik je nastavio i sa svojom antizapadnom i antiliberalnom retorikom, optužujući “Zapad” da želi da se širi na istok kako bi ovladao resursima Rusije. O ruskoj agresiji na Ukrajinu rekao je da se vodi do posljednjeg vojnika kako bi se oslabila Rusija i ovladalo njenim resursima.

“Samo za naivne djeluje da se sve ovo dešava baš sad, jer se decenijama unazad ostavljaju neriješeni konflikti. Liberalizam je pobijedio komunizam, ali nije sam sebe i danas to vidimo”, pokušao je Dodik dati nemuštu analizu međunarodnih odnosa.

Dodik je nastavio i sa veličanjem autoritarnih režima pa je kao jedine svjetske lidere naveo predsjednika Turske Reccepa Tayipa Erdogana, predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Kine Xi Jinpinga.

Samim prisustvovanjem Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu Dodik se još jednom čitavom svijetu prokazao kao proruska marioneta na Balkanu, a svojim govorom je još jednom iskazao da podršku traži kod autoritarnih vođa.

U petak će se Milorad Dodik sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(Klix.ba)

Previous articleNenad Čanak bez imalo ustezanja javno “opleo”: “Milorad Dodik će njima otići na noge, da bi dokazao lojalnost i vjernost svojim pravim gazdama”
Next articleDA PARAFRAZIRAMO ONO O ČEMU JE DODIK GOVORIO U SANKT PETERBURGU: “Dolazim iz zemlje koju ne predstavljam, ona postoji, ali je nestabilna, pa sam ovdje predstavnik entiteta, koji je kao stabilan”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.