Home Novosti BiH Dodika je jedno pitanje izbacilo iz takta: “Jel ti mene za*ebavaš?

Dodika je jedno pitanje izbacilo iz takta: “Jel ti mene za*ebavaš?

Član predsjedništva BiH Milorad Dodik dao je intervju samo za Dnevnik Nove TV. U razgovoru je kazao kako je u kontaktu s predsjednikom Zoranom Milanovićem, te da će do dogovora oko Izmjena izbornog zakona doći kada to Bošnjaci budu htjeli.

Dodik dao je intervju za Dnevnik Nove TV. BiH ide na izbore bez riješeng pitanja o hrvatskom narodu. “To ovisi o volji muslimana u BiH. Oni žele majorizaciju, žele podrediti hrvatski i srpski narod. Žele napraviti organizaciju BiH koja ne uvažava konstitutivnost naroda i entitetski sastav. Hrvatski narod ima jednaka prava kao svi narodi i sasvim opravdano traži svoje teritorijalnu političku strukturu. Imaju moju potporu”, rekao je Dodik u Dnevniku Nove TV te dodao da je razgovarao s Draganom Čovićem.

Od Hrvata zavisi šta će raditi dalje”, smatra Dodik. Istaknuo je da SDA, kao najjača stranka muslimana u Bosni u svom programu ima ukidanje konstitutivnosti i ustavne strukture u BiH. Nama na bazi neke retorike žele napraviti čitavu zapadnu politiku protiv nas”, rekao je Dodik.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Marija Juriča kako komentariše da se Milanovića i njega svrstava u one ljude koji su proruski orijentisani, Dodik je opsovao.

“Jel ti mene za*ebavaš? Danas je to popularno”, rekao je Dodik kroz poluosmijeh i dodao da je on “čovjek srpskog naroda i da surađuje sa svima”.

Rekao je da mu nije teško surađivati ni s Amerikom, Velikom Britanijom, Njemačkom ili EU. Kaže da ima vrlo pozitivno mišljenje o saradnji s Rusijom, vezano za mnoga ekonomska pitanja, prenosi Dnevnik.hr

Previous articleApel Zlatka Miletića građanima BiH: Spremite se za hladnu zimu!
Next articleDodik otkrio o čemu je razgovarao sa Putinom: A bilo je i psovki
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.