Home Novosti BiH DODIKOVA POSLANICA U OČAJU: “Loše je što je materijal u rukama CIK-a...

DODIKOVA POSLANICA U OČAJU: “Loše je što je materijal u rukama CIK-a BiH i njemu u ovom trenutku ne može da…”

“Navodi o malverzacijama izbornim materijalom iz Bratunca i Šekovića predstavljaju bizaran pokušaj diskreditacije izbornog procesa sa već proklamovanim ciljem opozicije i samozvane predsjednice, a to je poništavanje izbora jer se nekima očito ne sviđa izborni rezultat kao proizvod volje naroda Republike Srpske”, rekla je Snježana Novaković Bursać, član Predsjedništva SNSD-a.

Ona je za RTRS rekla da “ova priča potiče iz iste radionice kao i paljenje falsifikata i, kako je rekla, lažnih navoda o nestanku glasačkog materijala iz Doboja”.

“Loše je što je materijal u rukama CIK-a BiH i njemu u ovom trenutku ne može da pristupi MUP Republike Srpske, kako bi uradio adekvatnu stručnu ekspertizu kakvu ovaj pokušaj zaslužuje”, rekla je Novaković Bursać.

Podsjećamo, portal Istraga.ba objavio je, a ostali mediji prenijeli, da su falsifikovani glasački listići pronađeni u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu prilikom ponovnog prebrojavanja listića za poziciju predsjednika Republike Srpske i to sa birališta u Bratuncu i Šekovićima.

(Sl.B.)