Home Novosti BiH DODIKOVI SPIN MAJSTORI NA APARATIMA: Samo u njihovim glavama u dijelovima Federacije...

DODIKOVI SPIN MAJSTORI NA APARATIMA: Samo u njihovim glavama u dijelovima Federacije BiH ne obilježava se Dan nezavisnosti

Jutros su na naslovnicama režimskih medija iz Republike Srpske osvanuli naslovi u kojima se pokušava osporiti proslava Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Tako novinaska agencija Srna donosi članak u koje stoji kako je: „u dijelovima Federacije BiH i ove godine danas neradni dan, jer se obilježava takozvani dan nezavisnosti BiH, iako na nivou BiH nikada nije usvojen zakon o praznicima“, napominjući kako je iz federalnog Ministarstva rada i socijalne politike saopćeno da je četvrtak, 1. mart, neradni dan i da tada neće raditi državni organi, preduzeća i druga pravna lica u ovom entitetu.

Srna piše, a Dodikov ATV prenosi, kako se „u Republici Srpskoj i dijelovima FBiH sa hrvatskom većinom ovaj datum ne obilježava i radni je dan za sve institucije“.

No, ekipa „Slobodne Bosne“ na licu mjesta uvjerila se da Dodikovi režimski mediji opet ne govore istinu.

Još od sinoć na ulicama Mostara, s obe strane Neretve, vijore se zastave Bosne i Hercegovine, i neradni je dan, a ne rade ni škole.

Spin majstori iz Banja Luke ni ovoga puta nisu uspjeli u svojim namjerama.

(SB)