Home Novosti Dodiku neće biti dobro zbog ovog: Pogledajte detalje Bidenovog susreta s Bosancima...

Dodiku neće biti dobro zbog ovog: Pogledajte detalje Bidenovog susreta s Bosancima i Hercegovcima 2007. u Iowi, evo šta je rekao o BiH

Novi predsjednik SAD-a je još 2007. godine objasnio kako je letio iznad Bosne i Hercegovine u helikopteru i da je uživao u pogledima koji, kako je istaknuo, oduzimaju dah.

Novi američki predsjednik Joe Biden posjetio je bh. zajednicu u saveznoj državi Iowi tokom predizborne kampanje za izbore 2008., kada je izabran za potpredsjednika SAD-a, a u razgovorima s glasačima bh. korijena otkrio je svoju očaranost prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine.

Odmah po dolasku na lokaciju gdje je održao govor u sklopu kampanje, Biden je kazao kako je proveo mnogo vremena u Bosni i Hercegovini te da se radi o zemlji “veličanstvene ljepote”.

Danas novi predsjednik SAD-a potom je objasnio kako je letio iznad BiH u helikopteru i da je uživao u pogledima koji, kako je istaknuo, oduzimaju dah.

Tadašnji senator iz savezne države Delaware u bh. zajednici dočekan je aplauzima.

“U ovoj bh. zajednici nas je 4.000”, rekao je jedan od predstavnika bh. zajednice i obećao mu pomoć u izborima.

Tokom govora, još jednom je kazao kako je dosta vremena proveo krajem osamdesetih i početkom devedesetih u BiH, za koju je rekao da je topografski jedna od najljepših zemalja u kojima je ikad bio.

Previous articleDODIK BIJESAN ZBOG MOGUĆEG PONAVLJANJA IZBORA: “To je očigledno interes Bošnjaka i Mirka Šarovića. Ne mogu da vjerujem da…”
Next articleJadranka Kosor proziva Kolindu Grabar-Kitarović: Prešućuješ kako i s kim si imala priliku upoznati Bidena
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.