Home Novosti BiH DODIKU NIJE DOBRO: Sastanak sa njemačkom parlamentarkom Tineke Strik pretvorio se u...

DODIKU NIJE DOBRO: Sastanak sa njemačkom parlamentarkom Tineke Strik pretvorio se u noćnu moru…

Strik je napisala na Twitteru da je tokom sastanka europarlamenataraca sa članovim Predsjedništva BiH izražena puna podrška evropskoj budućnosti BiH.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tvrdi da ništa što je članica Evropskog parlamenta Tineke Strik napisala u svom tvitu nije pomenuto na njihovom jučerašnjem sastanku i da je njena konstatacija zlurada.

-Izgleda da Tineke Strik i ja nismo bili na istom sastanku. Ništa što je navela u tvitu nije pomenuto na sastanku.Uostalom, nikad nisam podržavao nijedan sukob u svijetu, pa je njezina izjava zlurada, kao i mnoge koje je ranije rekla na moj račun, poručio je Dodik.

Strik je napisala na Twitteru da je tokom sastanka europarlamenataraca sa članovim Predsjedništva BiH izražena puna podrška evropskoj budućnosti BiH.

-Tokom našeg sastanka s Predsjedništvom BiH izrazili smo punu podršku budućnosti BiH u EU. Ali smo također vrlo jasno rekli gospodinu Dodiku da ne može nastaviti svoju secesionističku politiku, aktivno podržavati Putinov rat u Ukrajini, a istovremeno napredovati na putu prema EU, poručila je Strik.

Strik se nešto kasnije oglasila nakon razgovora s bh. građanima.

-Zahvalna sam na razmjeni sa predstavnicima građana koji su iznijeli svježe i konkretne prijedloge za demokratizaciju institucionalnih struktura BiH. To dokazuje da građani žele promjene. Ključno je pojačati njihov glas kroz slobodne i poštene izbore, poručila je Tineke Strik.

(SB)

Previous articleDodik dobio jasnu poruku od evropskih zvaničnika na jučerašnjem sastanku: Nema sjedenja na dvije stolice
Next articleNIJE NI ČUDO ŠTO NEGIRA GENOCID U SREBRENICI: Ovo je banjalučki četnik, novo „pojačanje“ liste Nebojše Vukanovića (FOTO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.