Home Novosti Đoković: Imam traume, vatromet me podsjeti na ratne eksplozije bombi

Đoković: Imam traume, vatromet me podsjeti na ratne eksplozije bombi

Novak Đoković u polufinalu Australian Opena izgubio je od osvajača turnira Jannika Sinnera, a za australski Kanal 9 je gostovao u emisiji Today Show.

Teniser iz Srbije se još jednom prisjetio odrastanja i uslova u kojima je započeo karijeru.

“Prošli smo dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine, kada niti jedan sportista iz Srbije nije mogao nastupiti na međunarodnim takmičenjima. Bila su to teška vremena, ali to me očvrsnulo. Mogao sam lako krenuti drugim putem, ali mislim da je moja sudbina bila igrati tenis i postizati velike rezultate“, rekao je Đoković.

Novak je istaknuo kako je na njega snažno utjecalo bombardiranje Srbije.

“Imao sam 12 godina kada je bombardiranje trajalo dva i pol mjeseca bez prestanka. Ponekad se toga sjetim, uglavnom kad čujem vatromet jer me podsjeća na eksplozije bombi. Nije ugodno, vjerojatno je trauma. Mislim da je to povezano i s činjenicom da ne odustajem”, rekao je Đoković i nastavio.

“U Srbiji postoji izreka: tijelo nam možete ubiti, ali dušu ne možete. vjerujem u to. Vidite koliko je tenisera u povijesti postiglo ono što sam ja postigao? Ne govorim to da bih se hvalio, nego se samo želim prisjetiti i shvatiti što sam postigao” zaključio je.