Home Novosti BiH Dragan Bursać o bisti Handkeu u Srebrenici: Hoće li kosti ubijenih u...

Dragan Bursać o bisti Handkeu u Srebrenici: Hoće li kosti ubijenih u genocidu gledati spomenik onoga što se sa njima sprda?

Dragan Bursać, novinar, književnik i kolumnista se na svom FB profile osvrnuo na inicijativu da se ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost, podigne bista u Srebrenici. Draganov status prenosimo u cjelosti.

Zanimljivo je kako se deset dana srBski nacisti iz petnih žila upinju da dokažu sebi i svijetu kako Nobelova nagrada Handkeu nema nikakve veze sa njegovom ideologijom i kako ju je dobio isključivo za književnost.

A onda (ne)očekivano ide ovo saopštenje-Predsjednik Udruženja građana „Istočna alternativa“ Vojin Pavlović predao je zahtjev Općini Srebrenica u kojem traži odobravanje lokacije za postavljanje biste dobitniku Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.

Dakle, jebe se srBskim nacinjima za nekakvom književnošću. Oni bi Handkeu spomenik podigli baš i jedino zato što je riječ o šovenu, koji negira genocid i sprda se sa žrtvama. I baš zato u Srebrenici. I baš zato u inat zdravom razumu, časti i poštenju.

A biće i ostati za vječnost-sličan se sličnom raduje i sličan sličnog slavi.

Kakva crna književnost, kakav crni duhovni potencijal i književno stvaralaštvo?! Hoće li kosti ubijenih u genocidu gledati spomenik onoga što se sa njima sprda?