Home Novosti BiH DRAGAN ČOVIĆ PAO NA POPRAVNI: Dokaz da je predsjednik HDZ-a BiH proteklog...

DRAGAN ČOVIĆ PAO NA POPRAVNI: Dokaz da je predsjednik HDZ-a BiH proteklog vikenda bio legalan ali ne i LEGITIMAN predstavnik Hrvata iz BiH

Dragan Čović je proteklog vikenda ispunio obećanje koje je dao nunciju Alessandru D’Erricou prilikom njegova odlaska iz Bosne i Hercegovine

S nekolicinom zajedničkih prijatelja posjetio je bivšeg papinog diplomatu u BiH, koji danas tu dužnost obavlja na Malti.

Sudeći prema potpisu ispod fotografija, izaslanstvo iz BiH predstavljali su Jozo Pavković glavni urednik „Večernjeg lista“ izdanja za BiH, fra Iko Skoko voditelj Međunarodnog studentskog centra u Mostaru, kao i Tonka Krešić-Gagro, bivša šefica kabineta Dragana Čovića, dok je ovaj obnašao dužnost hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

bty

Ništa ne bi bilo sporno u posjetu prijatelju Bosne i Hercegovine na Malti, kad bi se znalo ko je ovlastio Dragana Čovića i njegove prijatelje da predstavljaju Hrvate iz Bosne i Hercegovine, kao što to stoji u potpisu ispod fotografije.

bty

Ili je to predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine, koji svako malo osporava političkim protivnicima legalitet i legitimitet, pao na istom ispitu, i na Maltu otišao kao legalan ali ne i legitiman predstavnik Hrvata!?

(SB)