Home Novosti BiH DRUŠTVENE MREŽE GORE: Oštre reakcije na skandalozan snimak Dodikovog senatora, oglasili se...

DRUŠTVENE MREŽE GORE: Oštre reakcije na skandalozan snimak Dodikovog senatora, oglasili se Dragan Mektić, Svetlana Cenić…

Član Senata Republike Srpske, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka, predsjednik Rukometnog saveza RS i tehnički direktor fabrike Bema Marinko Umičević u centru je pažnje domaće javnosti.

Ne stišavaju se reakcije na skandalozne izjave SNSD-ovog senatora Marinka Umičevića.

Nakon što je snimka dospjela u javnost, oglasili su se bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i profesorica Svetlana Cenić.

„Neviđeni primitivizam. A to što je senator ne iznenađuje, jer većina njih je i birana po tom kriteriju“, poručio je Mektić.

„Ovo je senator Republike Srpske, dame i gospodo! Ovaj i ovakav treba nešto da se pita?! Na sliku i priliku onog ko ga je predložio za Senat. A tek kako li ponaša prema radnicama u fabrici gde gazduje?!“, upozorila je profesorica Cenić.

Podsjetimo, član Senata Republike Srpske, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka, predsjednik Rukometnog saveza RS i tehnički direktor fabrike Bema Marinko Umičević verbalno je napao novinarku portala Capital Bojanu Ninković i uputio niz najprizemnijih uvreda i psovki na račun glavnog urednika Siniše Vukelića.

– Reci ti tom svom š**ku Vukeliću da ga je Marinko nabio na k***c. On tamo proziva kako je “Bema” dobila 30.000 KM, đubre jedno. Svi su mu krivi što on ima pet kćerki, kako ga nije sramota. A to isto prije tri godine bilo, kako objašnjava, objasni ti. Kak’e to ima veze? Evo sad su drugi direktori dobili po milion maraka. Kak’e to ima veze što je dobio “Borac”? To “Borac” dobija svakako, rukometni klub od grada 120.000 KM godišnje,u zadnjih deset godina – rekao je Umičević.

Na ovakve uvrede novinarka portala Capital Umičeviću ukazuje da po Zakonu o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti u RS-u ovakav čin predstavlja sukob interesa na šta Umičević vrijeđa novinarku sljedećim riječima:

– Ma daj mala jedi g**na, mrš u p***u materinu, ti pričaš o sukobu j**o ti Vukelić mater – rekao je na kraju razgovora.