Home Novosti BiH ISPRAVKA RANIJEG TEKSTA: DUŠANKA MAJKIĆ OTVORENO PRIJETI: “Republika Srpska ovo više ne...

ISPRAVKA RANIJEG TEKSTA: DUŠANKA MAJKIĆ OTVORENO PRIJETI: “Republika Srpska ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put…”

NAPOMENA: Portal “ZASREBRENICU.ba” je 02. 12. 2021. godine objavila vijest koja sadrži fabrikovanu izjavu Dušanke Majkić. Analizom portala “Raskrinkavanje“, utvrđeno je da Dušanka Majkić nije koristila uopće koristila formulaciju “građanski rat”, kako je to navedeno u tekstu. Netačna tvrdnja je bila objavljena upravo u ovom članku, te je članak naknadno dopunjen informacijama koje su u skladu sa činjenicama. Autentična izjava Dušanke Majkić glasi ovako: “Umjesto pristojno odjevenih, obrijanih, podšišanih vojnika, mi bismo imali ovog puta vojnike sa bradama koje nas mnoge asociraju na 11. septembar i mnoge stvari koje su se dogodile u Bosni i Hercegovini i koje nisu do kraja ni ispitane ni sankcionisane”.

“Međunarodna zajednica ne može ostati nijema na posljednju apelaciju lidera SDA Bakira Izetbegovića Ustavnom sudu BiH”, rekla je delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

“Izetbegović traži kao u svakoj islamskoj zemlji da pripadnici Oružanih snaga mogu nositi bradu i hidžab. To je neshvatljivo da se traži u zemlji u kojoj ravnopravno žive tri konstutitivna naroda”, kazala je Majkić, gostujući u Јutanjem programu RTS-a, te dodala kako je “teško zamisliti da bi ubuduće u kasarnama mogli vidjeti pripadnike sa bradama i hidžabima”.

“Uveo bi se haos u Oružane snage, druga dva naroda teško da bi prihvatila ovakav način funkcionisanja Oružanih snaga i teško je zamisliti da bi ubuduće u kasarnama Oružanih snaga susretali pripadnike sa bradama i sa hidžabom. Umjesto pristojno odjevenih, obrijanih, podšišanih vojnika, mi bismo imali ovog puta vojnike sa bradama koje nas mnoge asociraju na 11. septembar i mnoge stvari koje su se dogodile u Bosni i Hercegovini i koje nisu do kraja ni ispitane ni sankcionisane.”, kazala je Dušanka Majkić.

“Sve ono što ne uradi visoki predstavnik, uradi Ustavni sud BiH. RS ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put”, kazala je Majkić.