Home Novosti BiH DUŠKA JURIŠIĆ IMA LIJEK ZA DODIKA: “Novi tim za pregovore, ako smije...

DUŠKA JURIŠIĆ IMA LIJEK ZA DODIKA: “Novi tim za pregovore, ako smije nek onda negira genocid”

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić na društvenim mrežama je podijelila svoja razmišljanja o sastanku u Konjicu, ali i drugim dešavanjima koja opterečuju odnose u BiH.

Njen status prenosimo u cijelosti:

Sinoć odgovaram porukama do sitnih noćnih sati…Sjetim se moje Envere. Rekla mi je ’93. “Ti si moje drvo za koje se mogu uhvatiti da me vjetrovi ne odnesu.

“Uspjela sam da oraspoložim i nasmijem moje prijatelje i poznanike, od kojih su neki prisustvovali jučerašnjem konjičkom sastanku, kada sam im kazala: “Za sljedeći sastanak napravite reprezentaciju u kojoj će biti Vojin Mijatović, Igor Stojanović, Dragan Mioković, Duška Jurišić…, pa hajde “majstore”, negiraj, ako smiješ.

“Strašno je to što je izgovorio Milorad Dodik jučer na sastanku.

Nedavno sam bila u posjeti Šumarcima kod Čapljine. Jedan od povratnika povremeno radi u Republici Srpskoj, a kada odgovori odakle je, pojedinci mu kažu: “Da…Šumarci, Prebilovci…

“Generacijska sjećanja sežu daleko, i do 1941. Nije ni toliko važno što su sjećanja žrtava na 1992-1995 svježa, te se svi bave burnom reakcijom Benjamine Karić na sramnu provokaciju s tablom u Istočnom Sarajevu, te odgovorom Zukana Heleza. Bitno je da ima pristojnih, običnih ljudi, koji ne samo da neće stavljati sol na ranu, nego poštuju žrtve drugih i rade za normalan život svoje djece.