Home Novosti BiH Džaferović ekskluzivno otkriva: BiH se pridružila EU sa sankcijama, ali…

Džaferović ekskluzivno otkriva: BiH se pridružila EU sa sankcijama, ali…

Predsjedavajući Vijeća ministara i ministri iz RS moraju snositi punu političku odgovornost

Da li se BiH pridružila Evropi u sankcijama Rusiji? Dosta bure se podiglo nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić negirao tvrdnje Milorada Dodika da BiH nije i nikada neće uvesti sankcije Rusiji, rekavši da je upravo to što je država uradila.

Video s ovom tvrdnjom je podijelila opozicija iz RS-a, iako su i Vučić i Dodik ovo demantovali.

Međutim, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je za Oslobođenje dao odgovor na pitanje s početka ovog teksta.

– Bosna i Hercegovina se, na osnovu Strategije vanjske politike i obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, putem Misije BiH pri EU pridružila izjavi EU o sankcijama, što je potvrdio i komesar Borrell, ali implementaciju sankcija su u Vijeću ministara blokirali predsjedavajući Vijeća ministara i ministri iz RS za što moraju snositi punu političku odgovornost. Imidž i politička pozicija Bosne i Hercegovine u Evropi ne trebaju biti ugroženi zbog njihovih blokada, rekao je Džaferović.

Previous articleSaborski zastupnik zgrožen gostovanjem Željka Komšića na HRT-u: “Njegova bahatost vidljiva je od načina na koji se obukao za emisiju…”
Next articleOŠTRA REAKCIJA IZ DF-a NA PONAŠANJE “PROMICATELJA” INTERESA KREMLJA: “Maske su pale, HDZ po nalogu Rusije blokira izbore! Schmidt ima obavezu…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.