Home Novosti ERDOGAN ZADAO SNAŽAN UDARAC PUTINU, ZELENSKI ODUŠEVLJEN: HVALA MOM PRIJATELJU

ERDOGAN ZADAO SNAŽAN UDARAC PUTINU, ZELENSKI ODUŠEVLJEN: HVALA MOM PRIJATELJU

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Twitteru je objavio da je Turska odlučila zabraniti prolaz ruskim brodovima kroz svoje moreuze, Bosfor i Dardaneli, koji su vodena veza Crnog mora s ostatkom svijeta.

Zahvaljujem mom prijatelju, predsjedniku Turske Republike Recepu Tayyipu Erdoganu i turskom narodu na njihovoj snažnoj podršci. Zabrana prolaska ruskih ratnih brodova u Crno more i značajna vojna i humanitarna potpora Ukrajini danas nam jako puno znače. Ukrajinski vam narod ovo nikada neće zaboraviti! – napisao je Zelenski na Twitteru.
Predsjednik Repuublike Turkiye Recep Tayyip Erdogan obavio je telefonski razgovor s ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim.

U saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je kako su Erdogan i Zelenski razgovarali o napadu Rusije na Ukrajinu i najnovijim zbivanjima na tom planu.

Erdogan je tokom razgovora izrazio saučešće za građane Ukrajine koji su izgubili živote u ruskom napadu te poželio brz oporavak ranjenima.

Erdogan je poručio kako se trude da se primirje proglasi što je prije moguće kako Ukrajina ne bi trpjela daljnju štetu i kako bi se spriječio daljni gubitak života.