Home Novosti EROL AVDOVIĆ, IZ NEW YORKA: „Pročitao sam naknadno Alkalajev govor i sada...

EROL AVDOVIĆ, IZ NEW YORKA: „Pročitao sam naknadno Alkalajev govor i sada sam dodatno uvjeren da bi se…“

Svoj sud o svemu dao je i dugogodišnji izvjestilac iz New Yorka Erol Avdović.

Ne stišavaju se reakcije na govor ambasadora Bosne i Hercegovine pri Vijeću sigirnosti Ujedinjenih nacija Svena Alkalaja.

Svoj sud o svemu dao je i dugogodišnji izvjestilac iz New Yorka Erol Avdović.

-Mirno i bez podizanja tenzija uz obavezu da čujemo i drugačija razmišljanja pročitao sam naknadno Alkalajev govor i sada sam dodatno uvjeren da bi se svaka tačka mogla posebno odbraniti PRAVNO na svakom SUDU. Na stranu politika i zastrašivanja, neka kritičari kažu šta je pogrešno, poručio je Avdović, te dodao:

– Što se mene tiče želim biti jasan: Neću biti ničiji glasnogovornik, a još manje megafon bilo čije politike, ali govorit ću glasno, mirno, tražeći argumente da se odbrani istina i pravda koja je zakonom propisana. Ispravan princip je SILA ARGUMENTA, a ne ARGUMENT SILE. Tako je to.

Dakle, da je kojim slučajem govor koga je u UN-u pročitao ambsador Alkalaj došao iz bilo kog kabineta Predsjedništva BiH – bilo kog – isto bih ga ovako pravno, a manje politički skrutinizirao. To je moja profesionalna obaveza. Slažem se i da Bosni i Hercegovini treba nova GLASNOST, zaključio je Avdović.

Podsjetimo, nakon oštre reakcije Američke ambasade u BiH na govor bh. ambasadora pri Vijeću sigurnosti, oglasio se i Sven Alkalaj.

(SB)