Home Novosti BiH Evo šta je poručeno nakon održanog sastanka u Sarajevu između SDP-a i...

Evo šta je poručeno nakon održanog sastanka u Sarajevu između SDP-a i opozicije iz RS-a: Ništa od dogovora o četvrtom delegatu u Domu naroda

Opozicija iz RS-a koju čine predstavnici SDS-a, PDP-a i Nebojše Vukanovića, održala je danas sastanak sa rukovodstvom SDP-a, a nakon razgovora Milan Miličević (SDS) je kazao kako danas nije postignut dogovor.

Naime, SDP, ispred Pokreta za državu (stranke sa sjedištem u FBiH koje djeluju u RS-u) pozvao je opozicione stranke iz entiteta Republika Srpska na razgovor kako bi pokušali postići dogovor o glasanju na sjednici Narodne skupštine RS-a o delegatima u Klubu Srba u Parlamentu BiH.

Nakon završenog sastanka, medijima se obratio Miličević koji je kazao kako je razgovor tekao prijatno i otvoreno, ali da nije postignut dogovor o najvažnijoj temi koja je ujedno i primarni razlog zbog kojeg je sastanak i sazvan.

“Nismo napravili nikakav dogovor”

“Nismo napravili nikakav dogovor, vrlo argumentovano, sa vrlo ozbiljnim namjerama smo vodili razgovor, ali nije postignut nikakav dogovor.

Da li će do dogovora doći, znat će se u srijedu, ali nije bilo nikakvog uslovljanja, nikakvih ponuda na stolu, razgovor je tekao bez ucijenjivanja”, saopćio je Miličević – javlja Klix.ba.

“Historijska šansa se ne smije propustiti”

“Mislim da smo svjesni činjenice da sve treba učiniti da Dodik ne dobije četvrtog delegata u Domu naroda jer je to jedina mogućnost da uspijemo kao narod i društvo.

Ta historijska šansa se ne smije propustiti. Ja mislim da se neće dogoditi da Dodik dobije taj ‘kontrolni paket’. Nećemo da dozvoliti da stare vlasti tjeraju ljude iz ove zemlje”, kazao je Borenović.

Nebojša Vukanović nakon okončanog sastanka sa ostalim predstavnicima opozicije u RS-u te članova SDP-a, kazao je kako je on ovu priliku iskoristio da iznese stav da je međunarodna zajednica krivac za poziciju u kojoj se oni danas nalaze.

“Ovo je ključna sedmica”

Vukanović smatra da politika koju “vode” stranci pogodna za Milorada Dodika i da su zbog toga SNSD i HDZ u boljem položaju.

“Ovo je ključna sedmica, sedmice odluke, u kojoj će se odlučiti da li će se ova zemlja stabilizovati”, zaključio je Vukanović.