Home Archive Fejzić i Smajić posjetili Klotjevac

Fejzić i Smajić posjetili Klotjevac

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić i predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić danas su boravili u Klotjevcu, gdje su razgovarali sta stanovništvom koje živi u ovom kraju. Fejzić i Smajić su obišli i džamiju koja je u izgradnji u Klotjevcu.

– Razgovarali smo s ljudima, s problemima s kojima se susreću, te da vidimo kako idu radovi na izgradnji džamije. Da vidimo način na koji ih možemo podržati. Putna infrastruktura je problem. Ovo je lijep kraj, ali loš put je uzrok da se nije vratio veliki broj ljudi – rekao je zamjenik načelnika Hamdija Fejzić.

Nedib Smajić, predsjednik SO Srebrenica, takođe smatra da je infrastruktura najveći problem s kojim se susreće stanovništvo ovog kraja.

– Iskoristli smo priliku da zvanično obiđemo ovaj kraj, da vidimo kako teku radovi na džamiji. Ono što vidimo da će uskoro grubi radovi na džamiji biti završeni. Ovo mjesto ima turistički potencijal, ali infrastruktura je problem. Put bi mnogo doprinio razvoju turizma.

Glavni problem je putna infrastruktura -rekao je Smajić.

O Klotjevcu, ljudima, problemima sa kojima se susreću slušajte sutra od 11 sati na frekvenciji 105.2 MHz u emisiji “Radio u selu”