Home Novosti BiH FIKRET HODŽIĆ DANAS JE POSEBNO SRETAN: U Srebrenici ima života

FIKRET HODŽIĆ DANAS JE POSEBNO SRETAN: U Srebrenici ima života

Kada je prije nekoliko godina svojom knjigom „I ja sam iz Srebrenice“ poručio da nikada ne trebamo zaboraviti šta se desilo u tom dijelu BiH, Fikret Hodžić je svima dao do znanja da se, bez obzira na brojne opstrukcije, može uspjeti u Srebrenici. I dokazao je da može.

 

 

„Pobjegao“ je iz javnog života i posvetio se poljoprivredi. Želio je da uspije u Srebrenici gdje je pokrećući vlastiti biznis, zaposlio brojne mlade ljude, i onda kada niko nije vjerovao da ima života u tom gradu, on i njegovi istomišljenici – jesu.

Danas je Hodžić ponosan na ono što je uradio u Srebrenici.

– Kada sam prije nekoliko godina odlučio da mnogima pokažem da su stvari teške sve dok ne potanu lahke, znao sam da će doći i ovaj dan. Da budem iskren, još mnogo toga je teškoga oko mene ali ponos i sreća koju osjećam potvrđuju izjavu da lijenost ponekad zaista može izgledati privlačno, ali je rad taj koji na kraju donosi zadovoljstvo. Priča o tome kako u mom gradu skoro pa da i nema života, sve više je bila aktuelna posljednjih nekoliko dana (baš kao i svake godine), ali baš kao u inat svima njima u takvim situacijama sve češće se pojavi rečenica: „Mi uspjevamo pobijediti, a naš uspjeh je život“. Moj Gospodar je Allah i sva zahvala pripada Njemu – objavio je Hodžić na Instagramu uz fotografiju snimljenu u Ljubljani.

(Hayat/Foto: Hayat)