Home Novosti BiH FLAGRANTNO MIJEŠANJE U UNUTRAŠNJE STVARI BiH: Hrvatski ministar vanjskih poslova Grlić Radman...

FLAGRANTNO MIJEŠANJE U UNUTRAŠNJE STVARI BiH: Hrvatski ministar vanjskih poslova Grlić Radman u Bruxellesu izjavio da će BiH ući u još veću političku destabilizaciju i haos, ako…

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nastavio je s ustaljenom praksom.

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je nedugo nakon okončanja rasprave da među državama članicama EU-a prevladava stajalište da je nužno promijeniti Izborni zakon u BiH da bi se održali izbori u oktobru.

“Većina zemalja je podržala naše stajalište, a to je da je prije izbora potrebno promijeniti Izborni zakon kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje svih triju konstitutivnih naroda i ostalih”, rekao je Grlić Radman nakon završetka sastanka ministara vanjskih poslova na kojem je jedna od tema bilo stanje u Bosni i Hercegovini. On je kazao kako su se dvije zemlje usprotivile stavu Hrvatske oko održavanja izbora. “Bile su dvije zemlje koje su to rekle, a ja sam na to odgovorio da se izbori ne mogu održati samo zbog kalendara. Rekao sam da će BiH ući u još veću političku destabilizaciju, kaos i situaciju koja neće pridonijeti boljitku zemlje ako se izbori održe po sadašnjem sustavu”, rekao je Grlić Radman.