Home Novosti (FOTO) Popularni beogradski web shop prodaje dukserice sa sramotnim natpisom: Nož, žica…

(FOTO) Popularni beogradski web shop prodaje dukserice sa sramotnim natpisom: Nož, žica…

Pored dukserice sa ovim natpisom, kada uđete na Facebook stranicu ovog shopa, jasno je uočljiva fotografija naslovnice na kojoj je napisan još jedan nacionalistički slogan “Dogodine u Prizrenu”

Prodavanje odjeće i obuće preko interneta već odavno je postao biznis koji je veoma profitabilan. U današnje vrijeme moguće je pronaći veliki broj web shopova koji nude odjevne predmete svog vlastitog brenda i sa raznoraznim natpisima i slikama.

Takav trend je aktuelan i na području zemalja bivše Jugoslavije, a jedan od popularnijih web shopova u susjednoj Srbiji je beogradski “011shop”.

I ništa u cijeloj ovoj priči ne bi bilo čudno niti vrijedno spominjanja u medijima do momenta kada uđete na Facebook stranicu ovog web shopa i vidite šta oni nude u svojoj ponudi.

Naime, u moru raznoraznih natpisa i slogana koji su se mogu naći po odjevnim predmetima u njihovoj ponudi, jedan posebno upada u oči.

To je natpis “Nož, žica” sa naslikanim nožem što asocira na dobro poznati nacionalistički slogan “Nož, žica, Srebrenica”. Pored dukserice sa ovim natpisom, kada uđete na Facebook stranicu ovog shopa, jasno je uočljiva fotografija naslovnice na kojoj je napisan još jedan nacionalistički slogan “Dogodine u Prizrenu”.

Za one koji možda ne znaju šta konkretno znači slogan “Dogodine u Prizrenu”, u najkraćem mogućem objašnjenu, Prizren je grad na jugu Kosova u blizini granice sa Albanijom, što bi u ovakvoj konstataciji značilo najprostije da će “Kosovo ponovo biti Srbija”.

Pozivamo sve naše čitaoce da na Facebooku prijave ovu stranicu.

(Oslobodjenje)

Previous articleObjavljena ratna fotografija članice novog Bidenovog tima ispred sarajevske džamije
Next articleBursać o odjeći Nož žica: To se dešava u zemlji u kojoj se slave ratni zločinci, a žrtve se minimiziraju ili ih i mediji i oficijelna politika negiraju
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.