Home Archive FUCZ stigao do srebreničkog sela Krušev Do, mašine propadale zbog velikog snijega

FUCZ stigao do srebreničkog sela Krušev Do, mašine propadale zbog velikog snijega

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite uspjeli su se jutros oko jedan sat probiti do srebreničkog sela Krušev Do nakon mnogobrojnih problema.

Zbog velikih nanosa snijega mašine su propadale i slijetale s puta, ali nisu odustali i probili su put toliko da ljudi mogu proći.

Danas nastavljaju čistiti snijeg kako bi proširili put. Nakon 20 dana ovo selo će konačno biti povezano s ostalim dijelovima općine Srebrenica. U njemu živi blizu 100 osoba.

Timovi FUCZ-a rade dva dana bez odmora kako bi pomogli mještanima, a ranije su očistili put do sela Luka. Danas su i u Kruševom Dolu podijelili pakete s hranom i potrepštinama te paketiće djeci koje je pripremila organizacija Pomozi.ba. Pakete su dostavili na motornim sankama.

Snijeg su čistili i lopatama, a priključili su im se i mještani sela Luka. Na terenu je i direktor FUCZ-a Fahrudin Solak.

Mještani su izrazili veliku zahvalnost jer su se lokalne vlasti oglušile na njihove apele, ali i kazale kako je putna komunikacija do ovih sela prohodna iako je dolaskom na teren utvrđeno da to nije tačno.

(Klix.ba)