Home Novosti BiH ‘Glavni imam premlatio blagajnika’: U Medžlisu Islamske zajednice u Visokom potukle se...

‘Glavni imam premlatio blagajnika’: U Medžlisu Islamske zajednice u Visokom potukle se hodže zbog novca, radile i sjekire!

'Glavni imam premlatio blagajnika': U Medžlisu Islamske zajednice u Visokom potukle se hodže zbog novca, radile i sjekire!
'Glavni imam premlatio blagajnika': U Medžlisu Islamske zajednice u Visokom potukle se hodže zbog novca, radile i sjekire!

Nije poznato da su se ovim povodom oglašavali iz vrha Islamske zajednice BiH, što se očekuje s obzirom na poljuljano povjerenje vjernika i građana Visokog u njihove institucije nakon ovog vandalizma

Kako je izvijestio portal Visoko.ba, u prošli petak je u ovom gradu došlo do nesvakidašnjeg, brutalnog fizičkog obračuna. Sukob je izbio u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice, gdje je, kako se navodi “došlo do tuče među hodžama”.

U komentarima se precizira da je, navodno “glavni imam premlatio blagajnika”. Dodaje se da su “blagajnika izbacili napolje i zaključali vrata, nakon čega je on iz auta uzeo sjekiru i polupao vrata”.

Prema izvorima Slobodne Bosne u središtu ovog incidenta bili su glavni visočki imam Midhat ef. Čakalović i blagajnik Sabahudin ef. Čehajić, također imam. Navodno je zbog uočenog manjka u blagajni efendiji Čehajiću uručen otkaz, na šta je on reagirao napadom sjekirom na prostorije Medžlisa IZ Visoko.

Nije poznato da su se ovim povodom oglašavali iz vrha Islamske zajednice BiH, što se očekuje s obzirom na poljuljano povjerenje vjernika i građana Visokog u njihove institucije nakon ovog vandalizma.

Ovim povodom, ali i povodom niza drugih događaja, pored ostalog i izostanka organiziranog obilježavanje Nove godine u ovom gradu, portal Visoko.ba se u uredničkom komentaru oštro osvrnuo na licemjerje lokalnih političkih i vjerskih elita.

U komentaru se navodi sljedeće:

U vremenu dok u Visokom vjerski službenici sjekirama “razgovaraju” i mirno i dostojanstveno demoliraju svoje prostorije sa jedne strane ili dok se uz sumnju i pedofiliju te seksualni razvrat putem viber poruka razgovara na drugoj vjerskoj strani ili pak sa treće strane sa sisatim uposlenicama šenluči uz alkohol kod Brajlovića u prisustvu unuke omraženog bošnjačkog prvog predsjednika BiH, potpuno je licemjerno, krajnje bezobrazno, neprihvatljivo i neodgovorno prema Visokom i Visočanima imati stav kakav traje već godinama unazad, a to je da u noći prelaska sa jedne u drugu godinu izgledamo kao zadnja selendra i palanka u kojoj sve što možemo je putem mobilnih telefona, TV-a i “reelova” gledati kako se nešto dešava u gradovima poput Zenice, Sarajeva, Mostara, Tuzle, Bihaća …. a podsjećamo i mi imamo status Grada!?

Kao Visočani ne bi trebali da prihvatamo i potpuno treba da odbacimo licemjerne vjerske stavove ovih što od kreditne afere “Mušinbegović” preko dobro “nasađene sjekire” demoliraju Islamsku zajednicu, uz svesrdnu pomoć svojih vjerskih kolega drugačijeg prefiksa što digitalnim metodama razmjenjuju odvratne i devijantne seksualne sadržaje i iz jedne župe prebacuju se u drugu gurajući pod tepih svoju nakaznost, pa do ovih ljubitelja tjelesnih užitaka koji se sa sisatim ženama vaistinu opijaju po “političkom Sarajevu” i koincidiraju sa željom svojih političkih predstavnika za otcjepljenjem od Bosne i Hercegovine.

E takvi izrodi, te vjerske karikature uz svesrdnu pomoć političkih predstavnika nama u Visokom ne direktno, ali indirektno uskraćuju Novu godinu i pristojan doček iste kao i svugdje u normalnom svijetu. Uostalom, trebalo bi da smo sekularna država u kojima su takve stvari posve normalne i prihvatljive kao i “Noć Kur’ana” u Kaknju”.

Još su licemjerniji i ovi politički predstavnici koji uredno spoje sve “neradne” dane sa vikendom zajedno pa odu negdje južnije lokat i pit i nazdravljat uz primitivne zvuke priproste narodne muzike koja budi najniže strasti i animalne nagone, a nakon toga isto tako malo spoje (ne)radnih dana sve tako do polovine januara pa završavaju “dunjalučku turneju četiri harama” na nekoj od planina i skijališta dok obični visočki narod od čijih para najčešće i zadovoljavaju svoj hedonizam sjedi kod kuće uz sablasnu mračnu sliku visočkih ulica prisjećajući se kako je te sve drugačije bilo nekad.

Da, bilo je sve drugačije i to se opet sve može promijeniti ako odbacimo lažne autoritete skrivene iza vjere rukovođene samo materijalnim i političkim interesima koji nas ubjeđuju kako je Nova godina nepotrebna u Visokom. Potrebna je, Vi ste nepotrebni!

Visoko je puno ozbiljnija čaršija i grad kojeg niste dostojni da predstavljate sa takvim primitivnim stavovima iza kojih krijete svu svoju pohlepu i razvrat sakriven iza vjere u državi koja može opstati samo kao građanska i nikako drugačije – poručujue se u komentaru portala Visoko.ba.