Home Novosti BiH Glumački bard Izudin Bajrović javno i brutalno poklopio Sanju Vlaisavljević: “Ako je...

Glumački bard Izudin Bajrović javno i brutalno poklopio Sanju Vlaisavljević: “Ako je sav problem Sarajeva u čvarcima, riješit ćemo ga

Nakon što je jučer N1 odlučio ugostiti Sanju Vlaisavljević, na Facebooku se oglasio glumac Izudin Bajrović. Kaže da je pokušao odgledati priču do kraja, ali nije uspio.

– Draga Sanja, Sanjice, da li iko u Zagrebu (za koji radiš) ili u Grudama (koje više puta spominješ) zna kada je Ramazanski ili Kurban-bajram? Ne zna, da ti ja kažem, osim onih malo muslimana koji žive u Zagrebu.

Svaki Sarajlija zna kada je i jedan i drugi Božić, kada su Vaskrsi, Uskrsi, srpska nova godina i svaki Sarajlija poštuje to.

Svi čestitamo svima sve. U Sarajevu nema puno restorana koji nude svinjetinu, istina, mala je potražnja (a i ja ne bih jeo u restoranu koji nudi svinjetinu, jer se može desiti da istim nožem režu meso, na istom ulju, ili masti peku meso, to je moje pravo), ali u tržnim centrima imaju odjeli sa svinjskim asortimanom, iako Vi tvrdite da su negdje u ćošku.

Da Vam kažem, često boravim u Hrvatskoj i uglavnom se gladan vratim, jer tamo je vrlo teško naći restoran u kom se može pojesti nešto što nije svinjetina. Znate, u Berlinu, Amsterdamu, itd, multietničkim gradovima, postoje na svakom ćošku halal restorani, vi u HZHB niste dobacili dotle, vi ne nudite teletinu, govedinu, janjetinu.

Do Vas je, draga moja predsjednice UO NP Sarajevo, a onda sve dalje poslije toga. Ako je sav problem Sarajeva u čvarcima, riješit ćemo ga. Evo, ja ću zamoliti najstariju aščinicu u Sarajevu, Hadžibajrića, da za Vas u posebnoj šerpi spreme svinjsku krzatmu, pa jedite do mile volje. Dedo Mraz će i dalje dolaziti našoj djeci, a i rasvjete će biti. A ti, draga Sanja, mijenjaj svoja načela i poglede kako hoćeš, važno je ko više plati – naveo je Bajrović.