Home Novosti BiH Gore društvene mreže, Dodikov potrčko osuo paljbu po Abdulahu Sidranu: Sram vas...

Gore društvene mreže, Dodikov potrčko osuo paljbu po Abdulahu Sidranu: Sram vas bilo Vaših godina!

Gostovanje bh. akademika Abdulaha Sidrana izazvalo je oštre reakcije na društvenim mrežama.

Nakon gostovanja akademika Abdulaha Sidrana na Face televiziji uslijedile su oštre reakcije od strane Milana Tegeltije, savjetnika člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Gospodine Sidran, sledeći put kad mi podmuklo budete imputirali želje da Vas ili nekog drugog ljudskog bića nema, nemojte o meni da sudite prema sebi. Ja duboko poštujem život svakog čovjeka kao Božijeg bića, koje god boje, vjere i nacije da je. Sram vas bilo Vaših godina”, poručio je Tegeltija Sidranu.

Podsjetimo, Sidran je na pitanje o okolnostima za saziv sabora Bošnjaka ili Bosanaca kazao:

“To je ključno pitanje! Ideja je da sve ide multietnički i državni i samo tako će ići; Ne treba nam samo bošnjački! Ideja je okupiti vrhunske intelektualce, ne političare! Nije nam primarno niti jedno od zasebnih etničkih pitanja već pitanje opstanka države! Sjećam se kad su osvanuli plakati ‘U svojoj vjeri, na svojoj zemlji’! To je konfliktna parola; Bosna je nešto drugo! Hoću da ovo života što mi je ostalo posvetim ovoj ideji! Ovo je toliko hitno da ga je nemoguće obaviti! Ovo je trebalo uraditi prije pet godina, puručio je Sidran, te nastavio:

“Šta meni ima objašnjavati Milan Tegeltija?! On želi da mene nema”, kazao je Sidran, upitavši Hadžifejzovića “zašto razgovara s dušmanima”!?