Home Archive Grujičić slaveći s društvom ugrozio građane pa im poručio: Ne treba se...

Grujičić slaveći s društvom ugrozio građane pa im poručio: Ne treba se opuštati!

Mladen Grujicic

Nevjerovatno!

Nakon što je prije nekoliko dana dana predvodio slavlje u Srebrenici kojim su prekršene sve preventivne mjere za suzbijanje širenja koronavirusa, načelnik Srebrenice Milan Grujičić danas je “mrtav-hladan” nakon sjednice Štaba u tom gradu izjavio “Ne treba se opuštati, nego treba poštovati mjere”.

Kako je Faktor već pisao, snimak sa slavlja je na svome Twitteru objavio bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković i na njemu se mogu čuti nacionalističke, tj. četničke pjesme u kojima se između ostalog poručuje “Udrite, braćo, srpstvo je naše”. Slavlje se odigralo u petak, 10. aprila, i njime su ugroženi životi građana.

Istim tim građanima Grujičić danas poručuje, bez imalo srama, da im mjere, koje je Štab u Srebrenici danas produžio do 30. aprila, valja poštovati.

– Sve mjere su poznate javnosti, tako da smo ih produžili. Svakodnevno činimo sve aktivnosti koje će doprinijeti da naši građani budu sigurniji – rekao je, eto, čovjek koji je prije samo koji dan sigurost građana doveo pod veliki znak pitanja.

– Pored problema koji imamo sa virusom, veliki problem su požari. Ljudi nekontrolisano pale vatre i štete su nesagledive. Donijeli smo naredbu da nema korištenja plamena na otvorenom prostoru dok traje vanredna situacija. Svi koji je ne budu poštovali bit će kažnjeni u skladu sa zakonom. Bit će pojačane kontrole jer nemamo drugog načina – podcrtao je Grujičić.

No, kao što ni riječ nije rekao o navedenom slavlju, isto tako je ostalo nejasno da li Grujičić i njegovo društvo mogu nekontrolisano paliti vatre, ili se i ta zabrana odnosi samo na “obične građane”.

Izvor: Faktor/Fena