Home Novosti BiH HADŽIFEJZOVIĆ OČI U OČI SA ARNAUTOVIĆEM: „Je li Vam Bakir izdiktirao rezultate...

HADŽIFEJZOVIĆ OČI U OČI SA ARNAUTOVIĆEM: „Je li Vam Bakir izdiktirao rezultate izbora?“; „Nije, Allaha mi, nije, djece mi!“

-Poništili smo izbore u Stocu, u Doboju, u Srebrenici prije! Nisam ja na Sudu pa da vam pokazujem dokumentaciju, kazao je Arnautović.

U programu Face televizije gostovao je predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović.

Kako to da je sada sve ok, a rekli ste: “Možda poništimo izbore?”

-Nismo mi ni jučer rekli da je sve ok! Možemo mi poništiti rezultate i kada neko sjedne u fotelju!

Kako je moguće da Dodik organizuje miting na kojem govori protiv CIK-a, a potom pobjeđuje i CIK više nije nelegalan?!

-Nismo podlegli pod mitinzima, već pod činjenicama! Provjerili smo rezultate, a sve neregularnosti će ići u Tužilaštva! Bit će još prijava u narednih mjesec dana! Naredili smo ponovno brojanje i ono što je utvrđeno u Glavnom centru je tako! Niko nema pravo da to dovodi u pitanje! Drugi neka se bave neregularnostima, mi gledamo činjenice, da li nešto utječe na mandat ili ne! Svaki dan donosimo naredbe da se otvore vreće i da se isprave neregularnosti! Vi to ne razumijete!

Da li Vam je Bakir naredio da napravite ovakav izvještaj?

-Nije, Allaha mi, nije, djece mi! Nije nam niko naredio! I sad mogu reći da će se poništiti izbori ako to Sud utvrdi! Onaj ko je meni mogao narediti je autoritet: jedan je babo i drugi je majka! Možda Sud poništi našu odluku! Neko podnese žalbu, da argumente i Sud odluči! Evo, ekskluzivno: Sud BiH je odbio žalbu SNSD-a na našu odluku o ponovnom brojanju! Na svaku našu odluku može se uložiti žalba! Nije me prepao miting u Banjoj Luci, bio sam četiri godine u opkoljenom Sarajevu! Ne borim se za fotelju u CIK-u! Zakon nije predvidio da se zbog nevažećih listića ponište izbori!

Hoćete li poslušati Koaliciju “Pod lupom” i poništiti izbore na mjestima gdje su utvrđene neregularnosti?!

-Poništili smo izbore u Stocu, u Doboju, u Srebrenici prije! Nisam ja na Sudu pa da vam pokazujem dokumentaciju!

Ne mogu nikoga, ko ima 60 godina, odgajati i učiti da ne upada u riječ! Šantić neće da me pusti da završim rečenicu, Željko Bakalar upada u rečenicu…

Ako vam je takav CIK, kakvo vam je onda brojanje?!

-Radimo u hodu, umorni smo; imali smo četiri sjednice taj dan! Trebali su da me puste da završim i ako griješim! Kad predsjednik govori, pusti da završi, pa tek onda traži riječ! Rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike RS mogu biti poništeni ako Sud to odluči! Može se žaliti svaki politički subjekt ili kandidat koji smatra da je oštećen! Ako se ponište, bit će problem s parama i organizacijom! Još deset hiljada puta da izbrojimo rezultate za predsjednika RS, bilo bi u pet deka! Sud može poništiti svaku odluku CIK-a u roku od 72 sata!