Home Novosti BiH HAOS U STUDIJU RTRS-a: “Sjednica NSRS-a pokazala sve slabosti vlasti, potrebno i...

HAOS U STUDIJU RTRS-a: “Sjednica NSRS-a pokazala sve slabosti vlasti, potrebno i odstupanje članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović…“

Ljubojević je kazala da je Narodna skupština jedino mjesto gdje se može odlučivati o imovini, kao i svim drugim pitanjima važnim za RS.

Zastupnica SNSD-a i potpredsjednica NSRS-a Anja Ljubojević rekla je u programu RTRS-a da opozicija izbjegava razgovore o pitanjima važnim za Republiku Srpsku, a opravdanje pred javnošću traži na sjednici Skupštine. Zastupnica Pokreta za pravdu i red Zagorka Grahovac odgovorila joj je da je jučerašnja sjednica pokazala sve slabosti vlasti.

Ljubojević je rekla da „to što opozicija ne podržava pitanja važna za RS ostavlja prostor političkom Sarajevu da otvara i osporava ta pitanja, poput imovine“.

Grahovac je kazala da na posebnoj sjednici NSRS nije bilo riječi o zaključcima o kojima je razgovarano na sastanaku kod predsjednika Republike Srpske, koji je prethodio ovoj sjednici.

Ljubojević je kazala da je Narodna skupština jedino mjesto gdje se može odlučivati o imovini, kao i svim drugim pitanjima važnim za RS.

Grahovac smatra da kod zauzimanje stava Republike Srpske o djelovanju srpskih predstavnika u državnim institucijama nije dovoljno samo povlačenje sudije iz RS iz Ustavnog suda BiH, već je potrebno i odstupanje članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministara u Vijeću ministara.