Home Novosti “HDZ NE RAZUMIJE SUVREMENE POLITIČKE EVROPSKE TRENDOVE”: Pogledajte maestralan govor Bojana Glavaševića...

“HDZ NE RAZUMIJE SUVREMENE POLITIČKE EVROPSKE TRENDOVE”: Pogledajte maestralan govor Bojana Glavaševića u Hrvatskom saboru, na koljena je bacio HDZ-ovce (VIDEO)

Saborski zastupnici Mirela Ahmetović (Klub zastupnika SDP-a) i Bojan Glavašević (KZL) osvrnuli su se danas u slobodnim govorima na usvajanje rezolucije o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravu žena u Europskom parlamentu, te o Rezoluciji o BiH i odbijenim amandmanima hrvatskih europarlamentaraca.

Glavašević je ustvrdio kako je usvajanje rezolucije po prijedlogu Freda Matića “veliki dan za Europu i poraz HDZ-a”.

“Unatoč velikom protivljenju radikalno desnih i fundamentalističkih grupacija rezolucija je izglasana većinom glasova europskih zastupnika, dobrim dijelom za izvještaj ruku su digli i zastupnici Europske pučke stranke ali ne i HDZ-ovci”, kazao je Glavašević.

Dodao je i da politike koje su protiv europskih vrijednosti govore o tome da je “HDZ izgubio kompas u europskoj politici”.

Zatim se osvrnuo na neuspjeh hrvatskih, posebno HDZ-ovih, eurozastupnika da u Rezoluciju o BiH “proguraju” stavke o legitimnosti naroda.

U inspirativnom govoru pred hrvatskim saborom, Glavašević je istakao da su su HDZ-ovi zastupnici u Evropskom parlamentu “pokušali unazaditi progresivno izvješće koje otvaran novu perspektivu Bosni i Hercegovini”.

Pogledajte u video prilogu Glavaševićevu “lekciju” HDZ-u: