Home Novosti BiH HERCEGOVAC DEMASKIRAO VUČIĆA: „On vodi pogubnu politiku za Srbiju i srpski narod,...

HERCEGOVAC DEMASKIRAO VUČIĆA: „On vodi pogubnu politiku za Srbiju i srpski narod, njegove predstave u javnosti, prodaja države, izdaja i predaja Kosova, česta prenemaganja, manipulisanje…“

Novi blog Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

U Republici Srpskoj i BiH, kao i većem dijelu regiona i bivše Jugoslavije, vrlo je malo slobode govora, slobodnih medija i novinara, a većina medija nažalost je strogo kontrolisana od vlasti i tajkuna, nema istraživanja suštinskih problema, a o mnogim važnim temama i događajima se ne smije pisati. Medijski mrak i cenzura su društveno opasni, jer gušenje slobode govora i mišljenja ostavlja duboke posledice.

U našoj domaćoj javnosti postoje tabu teme o kojima se vrlo malo govori, i mnogi ne žele da idu na „klizav“ teren i izbjegavaju da govore o određenim temama. U Republici Srpskoj vrlo malo se kritično i otvoreno piše i govori uglavnom o tri teme, o Crkvi, Vučiću i strancima. Iako se mnogi crkveni velikodostojnici otvoreno bave politikom i biznisom, učestvuju u izbornim kampanjama i promocijama, što je ne samo nemoralno već i suprotno Ustavu, jer su država i vjerske zajednice odvojeni, vrlo su rijetke, ili su blage, kritike na račun patrijarha, nekih vladika i sveštenika. Po meni je to pogrešno, jer treba kritikovati sve one koji postaju sinekure, podržavaju zlo iz interesa, dobijaju novac i privilegije od korumpiranih političara, sramoteći institucije koje predstavljaju.

Po mom mišljenju Aleksandar Vučić vodi veoma lošu i pogubnu politiku, za Srbiju i srpski narod, i njegove predstave u javnosti, pogubni neoliberalni koncept, preveliko zaduženje i prodaja države, izdaja i predaja Kosova, česta prenemaganja u režimskim medijima, manipulisanje narodom, sijanje straha, užasno okruženje, razni Vesići, Vulini i J Vučićevići, svakodnevne laži i obmane građana, trebale bi u Republici Srpskoj biti predmet česte i oštre kritike, ako se istinski patriota i želi dobro matici. Ipak mnogi izbjegavaju o tome iskreno da govore ili se dodvoravaju Vučiću, poput Dodika, koji se boji Vučića jer je svjestan da BIA sve i njemu zna, da je moguća osveta i naplata uvreda bivšeg pobačaja ako se otvore Pandorine kutije..

Treća tabu tema su stranci i uloga velikih sila na Balkanu. Strancima trebaju marionete, ucijenjeni i korumpirani političari koji će da ih slušaju, i zbog toga uporno podržavaju kompradore i izdajnike svog naroda, koji su spremi izdati, prodati i uraditi sve kako bi opstali na vlasti. Za mene stranci su jedan od izvora zla, imaju veliku odgovornost za teško stanje u BiH, ali rijetko ko kritikuje strance i ne žele da se zamjere centrima moći, jer strahuju od kosekvenci.

Za mene nema tabu tema, i pokušavam slobodno, kritički i otvoreno da pišem i govorim o svim temama, ličnostima i pojavama, za koje smatram da su štetne, urušavaju društvo, privredu i pravni poredak. To često izaziva pravu hajku, što smo nedavno vidjeli kada sam pisao o sramnim izjavama patrijarha, a što se lažno pokušalo predstaviti kao napad na državu. To je za mene samo pokazatelj da sam pogodio temu i da sam na pravom tragu.. Smatram da ne treba da postoje tabu teme, da treba otvoreno govoriti, razmjenjivati mišljenja i stavove o svim važnim pitanjima, kako bi se ispravile devijacije, promijenio sistem, stvorila pravna država, obezbjedilo poštovanje svih ljudskih prava i sloboda, uspostavila vladavina prava i normalan život za sve građane, kojima neće život zavisiti od politike i stranke već znanja, rada, obrazovanja i sposobnosti..