Home Novosti BiH HISTERIČNA REAKCIJA MILORADA DODIKA: “Posljednji istup prvog muslimana BiH Huseina Kavazovića liči...

HISTERIČNA REAKCIJA MILORADA DODIKA: “Posljednji istup prvog muslimana BiH Huseina Kavazovića liči na sve osim na istup…”

-U BiH žive i pravoslavci i katolici sa svojim sveštenicima, ali nikome od njih nije palo na pamet da vodi i unutrašnju, a sad i spoljnju politiku BiH, kazao je on.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je “BiH sekularna država i Islamska zajednica hitno mora da se prilagodi toj činjenici, ukazavši da i posljednji istup prvog muslimana BiH Huseina Kavazovića liči na sve osim na istup religijskog poglavara”.

“Ako bi pristali da Islamska vjerska zajednica u BiH određuje prijatelje, neprijatelje, dobre i loše protektore, baš kao da igdje postoji dobar protektorat, onda bismo pristali na ratne ideje muslimana o političkom islamu”, rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentira izjavu Kavazovića da je BiH pod evropskim patronatom pretvorena u vreću za udaranje, a da u tome prednjače susjedi, Srbija i Hrvatska uz pomoć Rusije i Mađarske.

-U BiH žive i pravoslavci i katolici sa svojim sveštenicima, ali nikome od njih nije palo na pamet da vodi i unutrašnju, a sad i spoljnju politiku BiH, kazao je on.

“Razumijem da je Kavazović zainteresovan za život i napredak muslimana, ali svoju zabrinutost pokazuje na potpuno neprihvatljiv način vremenu u kojem živimo i uređenju koje je na snazi”, kazao je Dodik.

-Dok je SDA bila prva partija muslimana, Kavazović se donekle ponašao nalik vjerskom lideru, a otkako je SDA u opoziciji, Kavazović je u ofanzivi, retorikom i politikom SDA. Sve to ne bi bilo čudno ni nakaradno da Husein Kavazović ima registrovanu političku partiju i da govori i djeluje s tih pozicija. Ali, nositi vjerska obilježja, a aktivno se baviti politikom zaslužuje politički odgovor, poručio je Dodik.