Home Novosti BiH Hitan sastanak Bećirovića i Schmidta u OHR-u: Ključna tema je…

Hitan sastanak Bećirovića i Schmidta u OHR-u: Ključna tema je…

Navodno bi sastanak trebao početi u 14 sati. Međutim, iz Predsjedništva BiH još nema potvrde o održavanju ovog sastanka

Prema informacijama neimenovanih izvora, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović održat će hitan sastanak s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom u zgradi OHR-a. Navodno bi sastanak trebao početi u 14 sati. Međutim, iz Predsjedništva BiH još nismo dobili potvrdu o održavanju ovog sastanka, javlja Fena.

Kako navodi isti izvor, ključna tema sastanka je udar na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i trenutna sigurnosna i politička situacija u Bosni i Hercegovini.

Interesantno je da ovaj sastanak dolazi nakon uvođenja novih američkih sankcija političarima iz RS-a i dio je sveukupnih aktivnosti člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Podsjetimo, Bećirović je u prethodnim danima i sedmicama razgovarao sa gotovo svim ambasadorima zemalja članica NATO-a i EU i ukazao im na destruktivnu i opasnu politiku organa bh. entiteta RS, kojom se podriva Dejtonski mirovni sporazum.

Prije nekoliko dana, povodom uvođenja sankcija SAD-a, Bećirović je poručio da se antidejtonska politika ne smije podcjenjivati i relativizirati, te da su nove sankcije SAD-a važna poruka svima u regionu da razvijene zapadne demokratije podržavaju očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

(Oslobodjenje)