Home Novosti BiH HITNO, ŽURNO, MALTENE – SAD: Lidija Bradara s Draganom Čovićem i Nerminom...

HITNO, ŽURNO, MALTENE – SAD: Lidija Bradara s Draganom Čovićem i Nerminom Nikšićem – “Krećemo u pripremu…”

“Potrebno je pristupiti hitnom uspostavljanju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine”, istaknuto je na sastanku predsjednice FBiH Lidije Bradare sa predsjednicima HDZ-a BiH i SDP-a BiH, Draganom Čovićem i Nerminom Nikšićem.

Bradara, Čović i Nikšić su razgovarali o dovršavanju procesa uspostave federalne vlasti kako bi se u Federaciji Bosne i Hercegovine u najskorijem roku omogućila implementacija rezultata Opštih izbora te ispoštovali Ustav i rokovi oko uspostave vlasti i osiguralo nesmetano funkcioniranje kao pretpostavka za ostvarenje potrebne stabilnosti i napretka, s obzirom da Federalna Vlada već dugo radi u tehničkom mandatu.

Sagovornici su se dogovorili da će u skladu sa načelima i dogovorom, krenuti u pripremu kadrovskih rješenja po svim resorima u Vladi Federacije BiH i drugim institucijama na nivou ovog entiteta, te da će osigurati garanciju za podršku kroz oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Bradara je istakla da je zadovoljna održanim sastankom i naglasila optimizam u provođenju izbornih rezultata kako bi se u što skorijem roku u potpunosti osiguralo funkcioniranje, stabilnost i opšti napredak Federacije Bosne i Hercegovine, prenosi BHRT.