Home Novosti BiH HLADAN TUŠ KOD SKELANA: Srpskom nacionalisti Mlađanu Đorđeviću zabranjen ulazak u BiH,...

HLADAN TUŠ KOD SKELANA: Srpskom nacionalisti Mlađanu Đorđeviću zabranjen ulazak u BiH, nedavno boravio u Rusiji

„Doživio sam neprijatnost u danu kada sam krenu na svetu liturgiju u manastiru Karno iznad Srebrenice kod igumana Luke u pomen blažnopočivšem mitropolitu Amfilohiju“, dodaje.

Mlađanu Đorđeviću, predsjedniku vanparlamentarnog pokreta Oslođenje i nekadašnjem sekretaru Savjeta za Srbe u regionu i savjetniku Borisa Tadića, zabranjen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu, i on je vraćen sa graničnog prijelaza Skelani.

“Danaѕ sam u jutarnjim satima vraćen sa graničnog prijelaza Skelani i nije mi dozvoljen ulazak u BiH sa obrazloženjem da predstavljam prijetnju za sigurnost BiH javnom poretku i javnom redu i miru“, kaže Đorđević za Danas.

„Doživio sam neprijatnost u danu kada sam krenu na svetu liturgiju u manastiru Karno iznad Srebrenice kod igumana Luke u pomen blažnopočivšem mitropolitu Amfilohiju“, dodaje.

Đorđević smatra da on ne predstavlja nikakvu prijetnju.

“Naravno da ja ne predstavljam nikakvu prijetnju jer ja nisam ni kriminalac ni terorista, već čovjek koji javno zastupa svoje stavove i snažno podržava Dayton i njegove tekovine kao i opstanak Republike Srpske. Uložit ću žalbu na ovo rješenje i čudno je to da postoje tajni spiskovi za zabranu ulaska, a da do sada na to nije reagovala ni Srbija ni RS“, naveo je Đorđević i dodao:

„Nikakve me zabrane neće spriječiti da govorim istinu i da se borim za slobodu kretanja i misli. Ovo su potezi iz mračnog doba proganjanja ljudi samo zato što su Srbi i pravoslavci“, tvrdi Đorđević, ocjenjujući da „naše službe tim državama šalju izvještaje uz lažne optužbe da smo svi mi ekstremisti“.

Također, Đorđević je nedavno boravio i u Rusiji, odakle je postavio niz fotografija i snimaka.

Snimci su od toga kako leti u helikopteru, preko fotografija u maskirnoj unformi i sa ratnom tehnikom, do objava o Đorđevićevim posjetama ruskim crkvama i manastirima, i fotografija prirodnih ljepota iz ruskih krajeva.

Na proruskom protestu u Beogradu proljetos, Đorđević je snimljen kako po asfaltu iscrtava slovo Z, simbol ruske vojne operacije.

Također, protiv njega se vodi prekršajni postupak za isticanje transparenta „izdajnik“ sa likom predsjednika Aleksandra Vučića, na godišnjicu početka NATO bombardovanja Srbije.

Kako je sam Đorđević objavio na Twitteru, Policijska uprava Vračar mu je usljed toga oduzela oružje za koje tvrdi da ima urednu ima dozvolu.

(SB)