Home Novosti BiH I NOVINARI GA BOJKOTUJU: Odbili intervju s Dodikom

I NOVINARI GA BOJKOTUJU: Odbili intervju s Dodikom

Troje novinara odbili su poziv Radio-televizije Republike Srpske za učešće u emisiji “Intervju s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom”, navodeći da na učešće u takvoj emisiji neće pristati sve dok se ne ispune uslovi za nesmetan i slobodan rad medija i novinara.

Suzana Rađen-Todorić, urednica BN TV, Siniša Vukelić, urednik portala Capital.ba i i Dušica Stanojević, dopisnica agencije FENA iz Banja Luke naveli su svoje razloge za odbijanje učešća u emisiji, kao i preduslove koji treba da budu ispunjeni da bi na ovaj način razgovarali sa entitetskim predsjednikom.

Oni su naveli da neće pristati na razgovor s Dodikom u emisiji RTRS-a dok ne prestanu napadi na novinare i vrijeđanje novinara od nosilaca vlasti u RS, te dok se ne procesuiraju napadači i nalogodavci napada na novinara Vladimira Kovačevića.

Troje novinara je još navelo da traže uspostavljanje jednakog tretmana institucija i nosilaca vlasti prema svim medijskim kućama i novinarima, kao i uspostavljanje zakonskog okvira koji će garantovati sigurnost novinara i odgovornost za sve vrste napada na novinare, prenosi N1.

U Banja Luci je 26. avgusta brutalno pretučen novinar BN TV Vladimir Kovačević.

Njega su nepoznati napadaći sačekali na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje i metalnim šipkama na razvlačenje nanijeli su teške telesne povrede.

Kovačević je danas pušten na kućno liječenje.

VEZANO:Šta ćeš ti ovdje?! Volio bih da dobiješ pritisak, da ti srce otkaže! Kako Dodik časti novinare kada mu nisu po volji…

(Index.ba)