Home Novosti BiH IGOR CRNADAK IZNOSI FRAPANTNE DETALJE: “Vlast u RS-u vrši snažan pritisak na...

IGOR CRNADAK IZNOSI FRAPANTNE DETALJE: “Vlast u RS-u vrši snažan pritisak na sve zaposlene da moraju doći na koncert Baje Malog Knindže i Goci Benda, putem GPS-a…”

Zastupnik u NSRS-u Igor Crnadak održao je press konferenciju na kojoj je govorio o problemu kriminalizacije klevete u tom entitetu, a tvrdi da javne institucije vrše pritisak na svoje zaposlene čak i da dođu na koncerte koji se održavaju u Banjoj Luci.

Na početku obraćanja kazao je da je imao potrebu još jednom uputiti apel na građane da dođu na najavljenu protestnu šetnju povodom zakona kojim se, kako navodi, ubija sloboda govora i različitog mišljenja u RS-u.

“Ovo ludilo mora da stane. Ovo je udar SNSD-a na RS. Ako se usvoji ovaj zakon mi dobijamo jednu klasičnu strahovladu. RS će postati balkanska Čečenija i Sjeverna Koreja”, rekao je on.

Kazao je kako se šetnja održava u utorak te je pozvao građane da dođu kako bi pokazali da ne žele biti robovi.

Osvrnuo se i na najnoviji primjer kako vlast u RS-u vrši pritisak na građane i uposlenike javnih institucija.

“Vlada RS, ministarstva i druge javne vladine institucije i preduzeća posljednjih dana vrše snažan pritisak na sve zaposlene da moraju večeras doći na koncert Baje Malog Knindže i Goci Benda. Ljudi, gdje smo mi pogriješili?”, pita Crnadak, pišu agencije.

Iznio je još šokantnije detalje o navodnim prijetnjama.

“Znate li da je nekima od njih rečeno da će im putem GPS-a biti praćeni telefoni i da će biti registrovan svako ko se ne pojavi večeras na trgu. Vlast pomoću psiholoških trikova, psihološkog mučenja svog naroda i najnovijih tehnologija kontroliše um svakog pojedinca u svom režimu”, kazao je Crnadak.

Previous articleAhmed Lindov, norveški političar porijeklom iz BiH poslao jasne poruke: Dok god građani BiH budu tražili “štelu”, neće biti pravde
Next articleVELIKI UDARAC ČOVIĆU/ RASPAD HDZ-a U ZDK: Vareš, Kakanj i Tešanj okreću leđa Čoviću
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.