Home Novosti BiH Iz RS-a stižu nove prijetnje novim blokadama: Šta je poručila ona kojoj...

Iz RS-a stižu nove prijetnje novim blokadama: Šta je poručila ona kojoj je Dodik Bog

CIK pokušava da spriječi formiranje vlasti u RS-u, tvrdi Sanja Vulić

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da je neobjavljivanje glasova za nivo predsjednika Republike Srpske direktan pokušaj urušavanja institucija RS-a i napomenula da je u postdejtonskoj BiH 30.000 glasova najveća razlika između dva kandidata za predsjednika RS-a.

– Mirko Šarović, koji je dobro obaviješten od pojedinih članova CIK-a o narednim koracima ove nezakonito sastavljene komisije, nedavno je izjavio: “Mislim da je osnovna opcija da se ponovo glasa… Uvjeren sam da će novog glasanja biti”. Nije on uvjeren, već zna, informisan je prije javnosti, jer je vidio odluku prije svih. Samim tim Šarović je već najavio dalja dešavanja. Za građane Republike Srpske ta odluka znači nemamo predsjednika Republike Srpske, naglasila je Vulić.

Ona je konstatovala da CIK svjesno i namjerno želi da Republiku Srpsku ostaviti u vakum prostoru, tačnije članicu Predsjedništva BiH Željku Cvijanović pozvati u Sarajevo, a od izbora predsjednika Republike Srpske praviti sagu.

– CIK na ovaj način, po nalogu, pokušava da spriječi da RS prva formira vlast, kako je to bilo u prethodnim izbornim ciklusima, da bi bila manje upadljiva sporost u formiranju vlasti na ostalim nivoima i da minimiziraju činjenicu da je Republika Srpska jedina funkcionalna u BiH, ocijenila je Vulićeva.

Ona je naglasila da su članovi CIK-a i opozicija iz Republike Srpske u opasnoj zabludi, jer se ništa i nigdje neće formirati dok ne budu potvrđeni rezultati za predsjednika Republike Srpske.

(Oslobodjenje)