Home Novosti BiH „JA JOJ NA IZBORIMA DAM JEDAN GLAS, PA JOJ DAM JOŠ JEDAN,...

„JA JOJ NA IZBORIMA DAM JEDAN GLAS, PA JOJ DAM JOŠ JEDAN, OBA SU TAJNI….“: Pogledajte šta je Bakir Izetbegović rekao o suprugi Sebiji…

Bakir Izetbegovic
Bakir Izetbegovic

Zanimljiv je istup lider SDA Bakir Izetbegović imao u pokušaju da opravda kritike od strane bivših članova te stranke upućene na račun njegove supruge Sebije Izetbegović.

“U trećini vijeka, koliko SDA postoji, nije se puno toga promijenilo. Jedna vrlo stabilna stranka koja se drži svojih politika, principa, agende trećinu vijeka”, kazao je za FTV predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

“Ono što je neupitno, što je iza nas ostalo nakon te 33 godine je da smo otvorili procese demokratizacije, slobode misli, medija. Da smo se toga držali u ratu, nikad nije cenzura uvedena, i da se nakon rata tamo gdje je SDA to najviše razvilo. To je neupitna stvar. Čak ponekad i na štetu SDA. Mogućnost kritikovanja, iznošenja i neistina ponekad, ali bolje i tako nego da imamo kontrolirane medije. Druga stvar, tokom rata tamo gdje smo mi kontrolirali oružanu silu nemjerljivo se najmanje zločina desilo. To je jedno veliko postignuće koje je nakon rata omogućilo da budemo šampioni i u nekom pomirenju, u pokušaju da se ponovo uspostavi multietnička supstanca BiH, duša BiH. I četvrto bitno jeste da kad je u pitanju ekonomija, izgradnja, da 70% PDV-a se prikupi tamo gdje je dominanatna SDA. Da se s tih teritorija pune svi budžeti. Peto se odnosi na samu SDA – zadnja tri ciklusa mi smo dominantni pobjednici izbora“, kazao je Izetbegović.

No, zanimljiv je istup lider SDA Bakir Izetbegović imao u pokušaju da opravda kritike od strane bivših članova te stranke upućene na račun njegove supruge Sebije Izetbegović.

Više pogledajte u nastavku.