Home Novosti BiH JADRANKA KOSOR POTOPILA „PRVOG U HRVATA“: „Što na ovo kaže domoljub i...

JADRANKA KOSOR POTOPILA „PRVOG U HRVATA“: „Što na ovo kaže domoljub i Dodikov jaran Dragan Čović, kojeg se zove na Pelješki most…“

Ne stišavaju se reakcije nakon upućivanja zamolnice za procesuiranje hrvatskih generala u operaciji “Bljesak”.

Zanimljivo je kako se ponovo o svemu ne oglašava lider HDZ-a BiH Dragan Čović, a na čelu bh. pravosuđa je upravo ministar HDZ-ovac Josip Grubeša, dok glavna tužiteljica Gordana Tadić također uživa HDZ-ovo povjerenje.

No, zato je stigla žustra reakcija iz Zagreba, a povodom nove afere oglasila se bivša premijerka Hrvatske i bivša predsjednica tamošnjeg HDZ-a Jadranka Kosor.

„I što ovim zamolnicama iz Bosne i Hercegovine da se progone hrvatski generali veli domoljub i Dodikov jaran Dragan Čović, kojeg se zove na Pelješki most kao skoro najzaslužnijeg čuvara europskih vrijednosti“, upitala je Jadranka Kosor.

Podsjetimo, kako je “Slobodna Bosna” izvijestila, na svečanosti povodom spajanja Pelješkog mosta nije bilo predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, kao ni drugih političara zaslužnih za taj veliki projekt, poput bivše premijerke Jadranke Kosor.

No, Plenković nije propustio priliku da “ugosti” lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je s najužim rukovodstvom stranke prodefilirao spojenim mostom.

“Znači, na spajanje mosta, građenog sredstvima EU, jer smo se za EU vrijednosti nekoć zalagali, bili su pozvani najzaslužniji. I šef stranke iz druge države, prijatelj onoga koji negira genocid i koji sam nije zucnuo na zabranu negiranja i presudu Mladiću”, puručila je ranije Jadranka Kosor.

(SB)