Home Novosti BiH JASNA PORUKA IZ AMBASADE SAD-a: “Oni koji ne ispune obećanja iz Bruxellesa…”

JASNA PORUKA IZ AMBASADE SAD-a: “Oni koji ne ispune obećanja iz Bruxellesa…”

Poručili su i to da čelnici BiH, kako kažu, nažalost imaju slabe rezultate u iskorištavanju prilika da ovu zemlju povedu naprijed provedbom reformi.

Nakon sinošnjeg dogovora bh. političara u Briselu oglasili su se iz Ambasade SAD-a u Sarajevu.

“Primamo na znanje Politički sporazum o načelima za osiguravanje funkcionalne Bosne i Hercegovine koja napreduje na evropskom putu. SAD s našim evropskim partnerima dijeli potporu težnji svih bh. građana da kroz euroatlantske integracije uživaju veću sigurnost i prosperitet”, naveli su iz američke ambasade.

Primamo na znanje Politički sporazum o načelima za osiguravanje funkcionalne BiH koja napreduje na europskom putu. SAD s našim europskim partnerima dijeli potporu težnji svih bh. građana da kroz euroatlantske integracije uživaju veću sigurnost i prosperitet. Čelnici BiH, nažalost, imaju slabe rezultate u iskorištavanju prilika da ovu zemlju povedu naprijed provedbom reformi. Oni koji ne ispune svoja reformska obećanja i umjesto toga nastave sprječavati BiH da ispuni svoj puni potencijal, trebali bi biti pozvani na odgovornost.

Poručili su i to da čelnici BiH, kako kažu, nažalost imaju slabe rezultate u iskorištavanju prilika da ovu zemlju povedu naprijed provedbom reformi.

“Oni koji ne ispune svoja reformska obećanja i umjesto toga nastave sprječavati BiH da ispuni svoj puni potencijal, trebali bi biti pozvani na odgovornost”, zaključili su iz Ambasade SAD-a.

(SB)