Home Archive JE LI MOGUĆE DA JE VUČIĆEV MINISTAR OVO IZJAVIO: “Nisu svi isti,...

JE LI MOGUĆE DA JE VUČIĆEV MINISTAR OVO IZJAVIO: “Nisu svi isti, žrtve srpskog naroda…”

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je nakon promocije projekta popisa srpskih žrtava u Prvom svjetskom ratu da se srpski narod danas simbolično odužio pobijenim i poručio da nikada neće dozvoliti reviziju historije

Vulin je istakao da je ovo i poruka da srpski narod pamti i ukazuje da nisu sve žrtve iste.

“Nisu svi isti, žrtve srpskog naroda zaslužuju najviši pijetet. Ako mi Srbi ne budemo pamtili, ko će onda pamtiti”, upitao je Vulin nakon svečane promocije projekta “Popis vojnih i civilnih gubitaka Kraljevine Srbije u ljudstvu u Prvom svjetskom ratu arhivske građe Vojnog arhiva” u Domu Vojske Srbije.

Prema njegovim riječima, narod koji se usudi da zaboravi milion svojih žrtava i ne učini napor da popiše sve koji su pobijeni ne može da se nada da će ga jednog dana potomci pominjati po dobrom.

Vulin je istakao da je danas rečeno da se zna ko je žrtva, a ko je agresor i da nije prošlo dovoljno vremena da bi zaboravili ko je počeo rat, a ko ga je vodio.

Vojska Srbije, napomenuo je Vulin, jedna je od najvažnijih nacionalnih institucija, čuvar nacionalnih vrijednosti i nacionalnog sjećanja.

(SB)