Home Novosti BiH JE LI OVO ZNAK DA JE GOTOVO: Pogledajte šta je Čović rekao...

JE LI OVO ZNAK DA JE GOTOVO: Pogledajte šta je Čović rekao o Milanoviću, Dodiku i SVOJOJ OSTAVCI (VIDEO)

Na pitanje je li s Miloradom Dodikom razgovarao o položaju Hrvata u Republici Srpskoj, Čović je kazao da redovito s Dodikom stvara preduvjete za Hrvate koji tamo žive.

Lider HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović nakon razgovora s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, govorio je za RTL televiziju.

Na pitanje je li s Miloradom Dodikom razgovarao o položaju Hrvata u Republici Srpskoj, Čović je kazao da redovito s Dodikom stvara preduvjete za Hrvate koji tamo žive.

“Imamo dopredsjednika Republike Srpske, predstavnike u izvršnoj vlasti, parlamentarnoj skupštini i idemo vidjeti kako popraviti taj položaj”, kazao je Čović.

Komentirao je i izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Dodik partner.

“Neću uzet čitav recital o tome, ali hoću reći da se slažem s najvećim dijelom toga da Dodik nije problem, pogotovo jedini problem BiH. On iznosi svoja stajališta kako bi se očuvao i zaštitio od utjecaja koji mogu doći od brojnijeg naroda”, kazao je.

Komentirao je i kolika je odgovornost HDZ-a BiH i njegova za položaj Hrvata u BiH.

“Velika je. Ova pitanja smo trebali davno staviti na dnevni red, ali nismo imali kapacitet”, kazao je te odgovorio potvrdno da to osjeća kao vlastiti neuspjeh.

“Prvo ću u ponedjeljak kad budem informirao kolege krenuti s tim da nisam uspio”, kazao je Čović.

Kazao je i da mu nije problem snositi posljedice u vidu ostavke.

“Ovaj posao radim da pomognem, a ne da ostanem tu. To pitanje se mora riješiti jer bez njega nema BiH”, kazao je.

Da se nešto „krupno“ sprema „Slobodna Bosna“ izvijestila je prije nekoliko dana. Naime predsjednik HSS-a, stranke članice HNS-a, Mario Karamatić, kazao je u programu OBN televizije kako će se jednog dana žaliti za Draganom Čovićem koji, kako je kazao, „brani Bošnjake i sarajevsku politiku“.

Karamatić je otkrio da 19.02. zasijeda HNS i da će donijeti važne odluke, a nakon toga otvoreno zaprijetio.

„Federacija je mala maca šta vas čeka.“

Hoće li se na zasijedanju HNS-a za dvije sedmice dogoditi nešto značajno, i jesu li Čovićeve i Karamatićeve izjave uvod u ostavku predsjednika HNS-a Dragana Čoviča na predstojećem zasijedanju Hrvatskog narodnog sabora, doznat ćemo uskoro.

(SB)

https://youtu.be/K2cEk2fyFRI