Home Novosti Jedna osoba uhapšena zbog uništavanja hair česme u Srebrenici

Jedna osoba uhapšena zbog uništavanja hair česme u Srebrenici

Pripadnici Policijske uprave Zvornik pronašli su i uhapsili osobu čiji su inicijali R.M. koje je osumnjičeno da je uništilo hair česmu u selu Barakovići u srebreničkoj općini, saopćeno je iz ove uprave.

U saopćenju se navodi da je osumnjičena osoba jučer oko 15.00 sati uništila hair česmu, što je okarakterisano kao krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

O ovom incidentu obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio da se izvrše sve potrebne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, ističe se u saopćenju iz zvorničke Policijske uprave.

Iz Policijske uprave napominju da će nakon dokumentovanja djela biće podnesen izvještaj tužilaštvu za navedeno krivično djelo.

(Klix)

Previous article“NACIONALIZAM SU DODIKU I VUČIĆU NAJUNOSNIJI BIZNIS”: “Vučić neće odustati od BiH i Crne Gore, a to je poslednja faza na putu totalnog propadanja Srbije”
Next articleSchmidt odgovorio na pitanje da li će smijeniti Dodika: Veoma sam optimističan da ćemo svi zajedno sjesti da razgovaramo
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.