Home Novosti “Jedva da ima Srba tamo gdje su navodno Srbe branili, a sve...

“Jedva da ima Srba tamo gdje su navodno Srbe branili, a sve zbog Miloševićevog potrčka” / Jovanović odbrusio Dačiću zbog “hapšenja” Čanka

Potpuna je besmislica Dačićeva izjava da se Nenad Čanak odlaskom u Crnu Goru „profiliše pred izbore“, poručio je lider LDP-a

Čedomir Jovanović, lider LDP-a u Srbiji reagirao je na izjavu predsjednika Skupštine Srbije Ivice Dačića koji je kazao da bi on “predložio hapšenje Nenada Čanka, predsjednika LSV, koji je otišao u Crnu Goru da, kako je kazao Dačić, podstiče nemire”.

-Podsetio bih predsednika skupštine Srbije, Ivicu Dačića, da njegov predlog, da se uhapsi Nenad Čanak i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru, nije u njegovoj nadležnosti. Crna Gora je samostalna država i oni sami odlučuju kome da uskrate gostoprimstvo, a i koga da liše slobode zbog delovanja unutar njihovih granica.

Predsednik srpskog parlamenta se ovom izjavom svrstava na stranu onih koji se na grub način mešaju u unutrašnja pitanja samostalne Crne Gore.

Potpuna je besmislica i Dačićeva izjava da se Nenad Čanak odlaskom u Crnu Goru „profiliše pred izbore“. Čanak i malobrojni političari u Srbiji koji se zalažu za građansku Srbiju, uvek su stajali rame uz rame sa istomišljenicima u našem regionu i nikada nisu ni pomislili da menjaju svoje političke stavove, od početka svog političkog delovanja do danas.

To se sigurno ne može reći za partiju koju vodi Ivica Dačić, a koja je Srbiju uvukla u ratove sa skoro svim bivšim jugoslovenskim republikama, koja je ušla u sukobe sa NATO i tako izgubila i Kosovo i zbog koje jedva da ima Srba tamo gde su navodno Srbe branili. I zato Dačić nema nikakvo ni moralno, a ni političko pravo da poziva na hapšenje i proterivanje Nenada Čanka iz susedne države.

Istina je da su Srbija i Crna Gora uspele bez rata da se rastanu, ali izgleda da Miloševićevom potrčku iz najsramnijeg vremena srpske istorije to nije po volji, pa danas želi da deli savete i pravdu susedima u ovom osetljivom trenutku.

Crna Gora će sama naći put do bolje budućnosti, duboko verujem u njenu multietničku, građansku i evropsku perspektivu. I odavno je sposobna da sama odlučuje o svemu, napisao je Jovanović na svom Facebook profilu.

(Oslobodjenje)