Home Archive JEZIVE SCENE IZ BEOGRADA: Huligani raketama gađali crnogorsku zastavu, ono što su...

JEZIVE SCENE IZ BEOGRADA: Huligani raketama gađali crnogorsku zastavu, ono što su uzvikivali LEDI KRV U ŽILAMA…(VIDEO)

U Beogradu se sinoć desio novi skandal kada su pristalice SPC i navijači Crvene zvezde Delije ispred zgrade Ambasade Crne Gore ispaljivali pirotehniku, gađajući više puta raketama za vatromet zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem spratu zgrade.

Više od 5.000 navijača Zvezde stiglo je na protest ispred ambasade Crne Gore kako bi pružilo podršku Srbima u toj susjednoj zemlji zbog nedavno donešenog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Nakon košarkaške utakmice na kojoj je Crvena zvezda pobijedila Bajern iz Minhena u “Štark areni” u Novom Beogradu, masovno su došli ispred poslovne višespratnice u kojoj je i Ambasada u Knez Mihailovoj ulici i protestovali zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori.

Kada su se okupili u Knez Mihailovoj ulici Delije su zapjevale pjesme usmerene protiv Mila Đukanovića, ali i mnoge druge u znak podrške za Srbe u Crnoj Gori.

U jednom trenutku neko od okupljenih upalio je vatromet kojim je zapaljena zastava Crne Gore koja se nalazila na ambasadi.

Pozvali su ostale navijačke grupe da im se pridruže i 17. januara da se okupe na protestu koji najavljuju neki od njih.

Navijači su ispred zgrade u kojoj su na višim spratovima prostorije Ambasade, ispaljivali pirotehniku, gadjajući više puta raketama za vatromet ;zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem spratu zgrade.

Nosili su plakat-zastavu s likom Njegoša, a pred odlazak su u ulaz zgrade u kojoj je Ambasada nagurali transparent na kojem se pretpostavlja da piše “Crna Gora i Srbija – jedna familija”, ali policija nije dopustila da se priđe i vidi da li je to taj transparent koji je bio istaknut na tribini tokom utakmice.

Vikali su: “Milo – Šiptare, ne damo ti svetinje!”, “Crna Gora i Srbija – jedna familija”, pevali “Bože pravde” i “Tamo daleko”.

(Kurir)