Home Novosti Jovanović o dolasku u Potočare 11. jula, rezolucijama o Srebrenici, porodicama žrtava...

Jovanović o dolasku u Potočare 11. jula, rezolucijama o Srebrenici, porodicama žrtava genocida…

Lider srbijanskog LDP-a Čedomir Jovanović ponovo će u nedjelju, 11. jula, biti u Srebrenici i pokloniti se žrtvama genocida.

Ovu informaciju on je potvrdio u razgovoru za Faktor.

– Trenutno sam u Beogradu, ali u nedjelju ću ponovo biti u Srebrenici. Ne brojim koliko sam puta 11. jula bio u Srebrenici, jer je dolazak moja obaveza kao i mnogih drugih koji to, nažalost, ne rade.

Sve bih na svijetu dao da nikada nisam morao doći u Potočare – rekao je Jovanović koji još ima zdravstvenih problema zbog koronavirusa, ali to ga neće spriječiti da bude 11. jula na dženazi žrtvama genocida.

Lider srbijanskog LDP-a prokomentarisao je nedavno usvajanje rezolucije o osudi genocida u Srebrenici na Kosovu i u Crnoj Gori.

– Nije dovoljno sjetiti se Srebrenice pred još jednu krvavu godišnjicu. Često mi se čini da se Srebrenica više zloupotrebljava nego razumije.

Mučenicima Srebrenice nije potrebna naša naknadna pamet, čak ni klečanje poslije toliko godina. Potrebni su im iskrenost, razumijevanje, poštovanje… Sve ono čega nema i što ne može sakriti nekoliko rečenica u nekoj rezoluciji ili povremeni dolazak u Potočare – rekao je Jovanović.

Dolazak u Srebrenicu već ranije su potvrdili predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović…

(Faktor.ba)

Previous articlePolicijske agencije zaprimile dojave o mogućim incidentima 11. jula u BiH
Next articleNENAD ČANAK, DIREKTNO: „Ja sam Srbin, i po porijeklu i po rođenju, i pravoslavac po krštenju. Ali, ne može biti moj Vojislav Šešelj, ili Željko Ražnatović, Radovan Karadžić ili Ratko Mladić…“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.