Home Novosti BiH Jusuf Trbić Vojsku RS nazvao “KARADŽIĆEVIM FAŠISTIMA”: Burno reagovali odbornici SNSD-a, a...

Jusuf Trbić Vojsku RS nazvao “KARADŽIĆEVIM FAŠISTIMA”: Burno reagovali odbornici SNSD-a, a zamjerili i SDS-ovcima!

Skupštinsko zasjedanje u Bijeljini obilježio je istupanje odbornika SDA Јusufa Trbića. On je za skupštinskom govornicom Vojsku RS-a nazvao “Karadžićevim fašistima”

Odbornici SNSD-a burno su reagovali i zatražili od predsjednika Skupštine da prekine Trbićevo izlaganje.

Izrečena mu je usmena opomena, nakon čega su odbornici SNSD-a Rade Kosanović i Slaviša Mastilo napustili sjednicu, javlja Slobodna Bosna.

Mastilo smatra da je povod za Trbićeve uvrede bio besmislen, jer je na dnevnom redu bio izvještaj Turističke organizacije. Pita da li ovakvo ponašanje odbornika SDA, koji čini dio skupštinske većine, vodi pomirenju u ovom gradu.

– Mene kao pripadnika Vojske RS, člana porodice poginulog borca i porodice ratnog vojnog invalida, izlaganje gospodina Trbića je lično uvrijedilo i demonstrativno sam napustio dalje zasjedanje Skupštine. Moram da napomenem da su odbornici koji čine dio vlasti, prije svega Srpske demokratske stranke i ostali odbornici, pažljivo slušali njegovo izlaganje – kaže Mastilo.

On navodi da u tom trenutku nijedna kamera nije snimala skupštinsko zasjedanje koje je bilo pri kraju, te da je Trbić to iskoristio za iznošenje uvreda na račun srpskog naroda.

(Face.ba)