Home Novosti BiH Jusufov brat je čudo, rađa se nova superzvijezda: Kenan Nurkić je fantastičnim...

Jusufov brat je čudo, rađa se nova superzvijezda: Kenan Nurkić je fantastičnim partijama predvodio Slobodu do trona

Porodica Nurkić već je lansirala jednu NBA zvijezdu, a kako Jusufov mlađi brat Kenan (14) napreduje, čini se da ćemo i nakon Nurkića imati Nurkića u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Za vikend je spuštena zavjesa na sezonu 2022/23 Lige mladih RKS Tuzla u kadetskoj konkurenciji.

Kadeti OKK Sloboda osvojili su titulu prvaka pobjedom nad ekipom Gračanice (103:66) čime su ostvarili plasman dalje i učešće u kvalifikacijama za državno prvenstvo.

Do pobjede i do naslova prvaka ekipu Slobode su predvodili Kenan Nurkić i Eldar Palavrić.

Osim njih dvojice, u idealnoj petorci lige našli su se još Ahmed Čirak (Bosna), Bakir Čatal (Gračanica) i Ilhan Mujčinović (Silver Kings).

Inače, Kenan Nurkić ima 15 godina, a već je visok blizu dva metra i nosi broj obuće od 51,5 – javlja Avaz.

Jusuf je ostvario vrhunsku karijeru, a njegovom bratu Kenanu se predviđa isto. Ogroman je potencijal i uz malo sreće bi se mogao vinuti u zvijezde.

I sam Jusuf je jednom prilikom izjavio kako vjeruje u bratov potencijal, te da će na nekom od budućih draftova biti među pet pikova.

“Imam mlađeg brata kojem je 13 godina. Ogroman je i već nosi broj 49. Uvjeren sam da će biti među Top 5 pikova na draftu.

Vjerujem da će se košarka ponovo vratiti tim visokim igračima kada on bude dostupan na draftu – govorio je Nurkić ranije.